Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jan van der Poel (CU) kandidaat wethouderspost

Geplaatst op: 17 december 2021

ChristenUnie Zwartewaterland schuift Jan van der Poel naar voren als kandidaat-wethouder. Als de CU na de komende gemeenteraadsverkiezingen doorgaat als coalitiepartij volgt de 49-jarige Hasselter wethouder Gerrit Knol op. Knol is bezig met zijn laatste termijn.

Bestuur en fractie van de ChristenUnie zien in Van der Poel ‘een goede verbinder en een mensenmens die weet wat er speelt in de samenleving van Zwartewaterland.’ De partij acht hem onder meer geschikt als wethouder vanwege zijn ruime ervaring als bestuurder in het onderwijs. Van der Poel is momenteel bestuurder bij scholengroep IJsselrijk met onder meer scholen in Genemuiden en Kamperzeedijk.

Volgens Van der Poel heeft de samenleving te maken met uitdagende thema’s als omzien naar elkaar, wonen, energie, duurzaamheid en leefbaarheid. Ook de positie van onze landbouw, middenstand en industrie zijn belangrijke thema’s. Van der Poel: “Mijn ambitie is vooral het verbinden van mensen, partijen en ideeën; wat kan wél is mijn motto.” Wethouder Gerrit Knol herkent deze eigenschappen in Van der Poel: “Hij heeft een sterk organisatietalent, is praktisch ingesteld en beschikt over lokale gebiedskennis.”

Van der Poel werkte al hij jarenlang bij de Hasselter brandweerpost, waar hij op dit moment ploegleider is. De beoogd wethouder is getrouwd, vader van vier kinderen en betrokken lid van de Hervormde Gemeente Hasselt.

Gepubliceerd door Bas Jansen
Van Dijk Containers 500