Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Coronaproof auto-avontuur een uitje voor het hele gezin

Geplaatst op: 22 december 2021

Niet door alle leuke uitjes in de Kerstvakantie gaat een streep. Gezinnen kunnen wél op een verrassend auto-avontuur met Billy of Johannes. Dit zijn twee coronaproof puzzeltochten die langs de mooiste plekken van het Dwingelderveld en het Reestdal of de Koloniën van Weldadigheid voeren. Onderweg doen alle inzittenden in de auto mee aan spannende en hilarische spelletjes.

Het auto-avontuur bewijst tijdens de coronapandemie dat veilige uitjes toch mogelijk zijn. Eerder zette de organisatie succesvolle routes uit in onder meer Zwartewaterland, Noordoostpolder, de Veluwe en de regio Meppel. Duizenden gezinnen beleefden al een gezellige dag. Zij kunnen nu op weg langs twee compleet nieuwe routes. ‘Beginners’ ontdekken ongetwijfeld waarom de eerdere edities zo in de smaak vielen.

Gidsen tijdens de nieuwe tochten zijn Billy en Johannes. Billy leidt deelnemers vanuit de startpunten in Ruinen en Echten rond langs de mooiste plekken van het Dwingelderveld en het Reestdal. Johannes weet uiteraard alles van de Koloniën van Weldadigheid en vertelt onderweg de geschiedenis van dit fascinerende werelderfgoed. Dit auto-avontuur begint op twee locaties in Doldersum of De Blesse. Beide tochten zijn ongeveer zestig kilometer lang en zijn gegarandeerd goed voor een paar uur vermaak voor jong en oud. Wie de tocht combineert met een wandeling of een winterse picknick, beleeft een leuke dag in de kerstvakantie.

Deelnemers volgen Billy of Johannes via een speciale webapp. Bovendien krijgen ze bij de startpunten een avonturentas boordevol spelletjesattributen.

Bij de start is er ook koffie, thee of ranja met wat lekkers. Ook kunnen de auto-avonturiers een lunchbox, kinderbox of borrelbox bestellen voor onderweg. Deze zijn samengesteld door lokale horecaondernemers die het auto-avontuur ondersteunen.

Billy en Johannes gaan vanaf maandag 27 december op pad. Kijk op www.opautoavontuur.nl voor alle informatie.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500