Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 augustus 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Burgemeester Bilder: ‘Deze strenge regels houden we niet vol’

Geplaatst op: 12 januari 2022

Burgemeester Eddy Bilder (foto: Wilbert Bijzitter)

Ook burgemeester Eddy Bilder geeft aan dat het tijd is om op een andere manier om te gaan met het coronavirus. “We moeten samen zoeken naar mogelijkheden die er wel zijn. We houden het niet continu maar vol om de strenge maatregelen te volgen”, meldt de burgervader desgevraagd.

Hij reageert daarmee op de brief die vanuit de provincie Overijssel richting het kabinet. Woensdagmiddag maakte de provincie duidelijk dat men in Overijssel niet langer voorstander is van een lockdown. De provincie pleit voor beleid dat gericht is op het openstellen van de samenleving. “Zodat ondernemers en de culturele sector hun voorraden kunnen verkopen, de rekeningen kunnen betalen en weer hoop krijgen”, aldus CDA-gedeputeerde Van Hijum.

“Een brief sturen is een ongebruikelijke stap”, zegt gedeputeerde Eddy van Hijum tegen RTV Oost. “Maar we hebben gisteren met het college stilgestaan bij de lockdown en de gevolgen daarvan. We hobbelen van lockdown naar lockdown, er zit geen ontwikkeling in de manier waarop we dat aanpakken.”

De provincie doet ‘een dringend beroep’ aan het kabinet om met onder meer ondernemers, werknemers, scholen en culturele instellingen een nieuw plan op te stellen. Donderdagavond is in de gemeenteraad een brief aan de orde waarin Zwartewaterland het kabinet oproept om de maatregelen niet te verlengen in de huidige vorm.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500