Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente legt winkeliers zaterdag geen boetes op

Geplaatst op: 13 januari 2022

De gemeente gaat zaterdag geen bonnen uitschrijven als winkeliers de deuren openen. Dat antwoordde burgemeester Bilder donderdag in de gemeenteraad op een vraag van het CDA. “De lijn binnen onze Veiligheidsregio is dat we eerst signaleren, dan in gesprek gaan en pas bij herhaling verbaliseren”, aldus Bilder.

Dat is ook op dit moment overigens al het beleid, zegt de burgemeester. “Maar voor de duidelijkheid: er zal zaterdag niet verbaliseerd worden. En mogelijk is dat ook niet meer nodig, want er is een stevige lobby gaande richting Den Haag dat de huidige maatregelen niet meer houdbaar zijn”, aldus Bilder, met het oog op de persconferentie van premier Mark Rutte van vrijdag.

Bilder kwam op het thema omdat de voltallige gemeenteraad een brief naar het kabinet wil schrijven en daar de handtekening van het college graag onder ziet. De partijen wijzen op de uitzichtloze situatie van middenstanders, horecaondernemers en dienstverlenende ondernemers. Ook wijzen ze op de economische gevolgen van faillissementen en daarmee gepaard gaande leegstand. Het college is het met alle punten van de raad eens en wordt dus mede-afzender van de brief.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500