Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Inwoners Genemuiden kunnen boosteren in Hasselt

Geplaatst op: 27 januari 2022

GGD IJsselland opent komende weken extra vaccinatielocaties. Eén van die locaties is de Streukeler Veste in Hasselt. Vanaf 3 februari tot in ieder geval begin maart kan iedereen in de gemeente Zwartewaterland zich daar laten vaccineren.

Vanaf eind januari wordt het boosteren in Regio IJsselland uitgebreid. Naast de al bestaande locaties, worden tijdelijke priklocaties en prikken door huisartsen toegevoegd. Elke gemeente heeft daarmee straks een eigen priklocatie, waar naast de boosterprik ook de basisvaccinatie (eerste en tweede prikken) worden gegeven.

“Met deze extra locatie bieden we onze inwoners de mogelijkheid om makkelijker en dichtbij huis een boosterprik te halen”, geeft burgemeester Eddy Bilder aan.

Het boosteren in IJsselland gaat zó snel, dat de GGD voorloopt op de planning. “Onze prikpiek lag in week 52 en week 1, met ruim 90.000 vaccinatieafspraken per week”, vertelt Sebastiaan van Buuren, projectleider Vaccineren bij GGD IJsselland.

De tijdelijke priklocatie in de Streukeler Veste in Hasselt opent donderdag 3 februari. Kijk voor adresgegevens, dagen en tijden op ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties. De boosterprik (18 jaar en ouder) en de basisvaccinatie (eerste en tweede prik; vanaf 12 jaar) zijn zonder afspraak te halen. Voor kinderen tot en met 15 jaar moet een volwassene mee. Vergeet niet een geldig ID-bewijs (ook voor kinderen) en een mondkapje mee te nemen.

De coronavaccinatie voor kinderen van 5 t/m 11 jaar is alleen mogelijk op afspraak.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500