Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rode lampjes langs Zwartemeer binnenkort mogelijk verleden tijd

Geplaatst op: 2 februari 2022

Mogelijk hebben de rode lampjes op de windmolens rond de Noordoostpolder hun langste tijd gehad. Volgens wethouder Simonse lopen er in Nederland meerdere proeven met detectielampjes. Die gaan alleen branden als vliegverkeer de windmolens nadert. De proeven zijn ´hoopgevend´, antwoordde Simonse op vragen van Berthoo Lammers.

De fractievoorzitter van de lokale polderpartij ONS kaartte de opvallende lichtjes aan nadat hij bij NPO1 te gast was. Op de radio kreeg de Noordoostpolder de sticker ‘red light zone’ opgeplakt. “Dat lijkt me hele slechte reclame voor onze gemeente. Hoe kijkt het college aan tegen dit rood omheinde netwerk rondom de polder?”, wilde Lammers weten. VVD’er Wielenga wilde bovendien weten of de gemeente veel klachten binnenkrijgt en of Simonse de proeven in Zeeland en Friesland kent.

Ja dus. Ook Simonse vindt de lampjes ‘ongewenst’. Daarover is ook overleg met de Windkoepel en buurgemeenten Urk en de Fryske Marren, waarbij de proeven een belangrijk gespreksthema zijn. Als die inderdaad kans van slagen hebben, duurt het nog wel even voordat de lampjes inderdaad vervangen zijn, meldde Simonse wel. Volgens hem is dat een behoorlijke klus. Klachten over de lampjes komen bij de gemeente overigens niet binnen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500