Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Historisch Centrum op afspraak geopend

Geplaatst op: 3 februari 2022

Het Historisch Centrum Genemuiden blijft nog even gesloten in verband met de beperkingen door de coronamaatregelen, maar kan op werk- en zaterdagen wel bezocht worden op afspraak. Voor het maken van een afspraak kan gebeld worden met nummer 038-3855186 of 06-15200472.

Het museum hoopt haar deuren in het voorjaar weer te kunnen openen op de normale openingstijden op zaterdagmiddag.

Een groep vrijwilligers, Binnenhaven slibteam genoemd, heeft zich onlangs ingezet om de bagger uit de binnenhaven na te kijken op vondsten. Momenteel wordt gewerkt aan een expositie hiervan op de bovenverdieping van het museum. Veel materiaal is boven water gekomen; van leuk tot interessant, van recent tot ouder en oud. Vanaf het voorjaar zijn de vondsten te zien in het museum. Onlangs is er een trailer gemaakt van de baggeractiviteiten. Deze is te zien via https://bit.ly/binnenhaven. Binnenkort kan de complete documentaire hierover bekeken worden in het Historisch Centrum Genemuiden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500