Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Met vismuur vissen klanten Timmerman niet achter het net

Geplaatst op: 4 februari 2022

Je ziet ze steeds vaker langs de weg staan: zelfbedieningsautomaten met daarin bijvoorbeeld vlees, tulpen of aardbeien. In Genemuiden staat sinds eind december ook zo’n automaat met daarin maaltijden, salades en vis. “Een uitkomst, er is echt veel animo voor”, zegt Rolf Timmerman van de gelijknamige vishandel aan de Sisalstraat.

“Onze winkel is één dag per week geopend en het kwam dan ook regelmatig voor dat mensen voor een dichte deur stonden. Op zo’n moment kun je de winkel vaker openen, maar daar hebben we momenteel het personeel niet voor. Zo zijn we op het idee gekomen om een vismuur te plaatsen voor onze zaak. Dan vissen klanten buiten openingstijden niet achter het net”, vertelt Rolf (21). Zelf zit hij sinds twee jaar bij het bedrijf van zijn vader en oom in.Vijf dagen per week staat hij op markten in de regio.

Vlak voor de jaarwisseling werd de automaat geïnstalleerd. “Voor de jaarwisseling vulde ik hem voor het eerst aan en op Nieuwjaarsdag was ‘ie al helemaal leeg. Het sloeg gelijk goed aan. Daarnaast wilden we ook een stukje extra service bieden aan de chauffeurs. Daarom hebben we wekelijks drie verschillende maaltijden beschikbaar in de automaat”, zegt Rolf.

Chauffeurs maken daar graag gebruik van. Een chauffeur die langs rijdt stopt en vertelt: “Voor vertrek haal ik altijd een maaltijd die ik onderweg kan opwarmen, ideaal dat deze mogelijkheid er nu is. En het smaakt erg goed.”

Daarnaast biedt Timmerman zalm aan die dagelijks vers in eigen huis wordt gerookt. Verder verkoopt men er 24 uur per dag paling en huisgemaakte zalm- en tonijnsalde. “Tevens hebben we onlangs een nieuwe collega aangenomen die zich in de keuken gaat richten op exclusievere visgerechten. Die willen we dan ook gaan aanbieden in de automaat en in onze kramen.”

De Vismuur accepteert zowel contanten als pinbetalingen. Wie buiten de reguliere openingstijden van Timmerman verse vis wil kopen, is van harte welkom bij de vismuur aan de Sisalstraat 57.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500