Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Info-avonden werkzaamheden N760 IJsselmuiden-Genemuiden

Geplaatst op: 4 februari 2022

Fotorechten: Google Streetview

De provincie Overijssel houdt op woensdagavond 16 februari en donderdagavond 17 februari fysieke informatiebijeenkomsten over de werkzaamheden aan de provinciale weg N760 IJsselmuiden-Genemuiden. Deze zijn bedoeld voor de inwoners van IJsselmuiden, Grafhorst en voor de inwoners van de Kamperzeedijk-kernen en Genemuiden.

 De provincie gaat vanaf het najaar 2022 groot onderhoud uitvoeren aan de N760 en deze verkeersveiliger maken. Ook krijgt de weg een groenere uitstraling.

Op 1 februari 2022 hield de provincie al twee online informatiebijeenkomsten over de geplande werkzaamheden. Deze zijn terug te kijken via www.overijssel.nl/n760. Nu de huidige coronamaatregelen meer mogelijkheden bieden houdt de provincie ook twee fysieke informatiebijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen bezoekers informatie over het ontwerp en de planning van de werkzaamheden. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen. Om de groepsgrootte te beperken zijn beide bijeenkomsten opgesplitst in twee tijdvakken.

16 februari voor belanghebbenden in Kamperzeedijk-kernen en het buitengebied van Genemuiden

Locatie: Gemeenschapscentrum De Driester (Kamperzeedijk 18, 8281 PG Genemuiden)

Tijdvak 1: 18.30-19.30 uur

Tijdvak 2: 19.30-20.30 uur

17 februari voor belanghebbenden in IJsselmuiden en Grafhorst

Locatie: Scholengemeenschap Pieter Zandt (Grafhorsterweg 53, 8271CB IJsselmuiden)

Tijdvak 1: 18.30-19.30 uur

Tijdvak 2: 19.30-20.30 uur

Belangstellenden kunnen zich vooraf aanmelden voor één van deze momenten. Stuur hiervoor een mail met voorkeur voor een tijdvak naar N760@overijssel.nl.

Overzicht werkzaamheden

Naast een nieuw wegdek en belijning wordt de N760 ook veiliger. Bijvoorbeeld met de komst van herkenbare bebouwde komovergangen en aangepaste kruisingen. De weg krijgt met nieuwe struiken en bomen ook een betere inpassing in het lanschap.

Een overzicht van de werkzaamheden:

– Vernieuwing van wegdek hoofdrijbaan en herinrichting wegprofiel

– Aanpassing fiets- en voetpaden inclusief doorsteken

– Herstellen uitritten, parkeervoorziening en bushaltes

De provincie voert het project uit in nauwe samenwerking met de gemeenten Kampen en Zwartewaterland en het Waterschap Drents en Overijsselse Delta (WDODelta). Meer informatie is te vinden op www.overijssel.nl/n760.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500