Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Drie punten voor Sportclub

Geplaatst op: 12 februari 2022

Foto: Helmich Lubberts

Sportclub hervat competitie met winst

Het uitduel wat Sportclub Genemuiden speelde tegen NSC Nijkerk, werd een duel om snel te vergeten. Sportclub won weliswaar het duel met 0-1 door een doelpunt van Lars Miedema, maar dit was dan ook één van de weinige hoogtepunten die de wedstrijd kende. Daar waar het in de voorbereiding nog zo goed ging, leverde de herstart van de competitie niet een mooi vervolg op.

Op het toch wel zware natuur grasveld in Nijkerk kwamen beide teams maar moeilijk op gang, de wedstrijd verliep traag en deze traagheid zorgde ervoor dat de wedstrijd voor het publiek niet het spektakel werd waar het vooraf op had gehoopt.

De eerste grote mogelijkheid kwam van Sportclub zijde, maar liefst vier spelers kregen een ongekende kans om de score te openen. Lars Miedema, Osama Ben Kaddour, Kay Velda en Sijmon Eenkhoorn kregen de bal in de voeten maar verzaakten om de trekker over te halen.

Toch was het Sportclub Genemuiden die de gehele wedstrijd de bovenliggende partij zou blijven, NSC Nijkerk deed wat in hun mogelijkheden lag maar daarmee is ook alles wel gezegd. Kansen wist het nagenoeg niet te creëren en mochten die er al wel zijn dan leverden deze niets op, de verdediging van Sportclub stond ook in het duel tegen NSC Nijkerk als een huis. Niets, maar dan ook helemaal niets werd er weggeven.

NSC Nijkerk liet Sportclub het spel maken, was een taaie tegenstander en de groen-witten hadden het daar moeilijk mee. Binnen de lijnen konden de spelers elkaar moeilijk vinden en de lange bal die door Sportclub veelvuldig gespeeld werd bracht ook niet het gewenste resultaat. Sportclub Genemuiden moest hard werken, het zware en gladde veld maakte dit noodzakelijk. Dat dit harde werken al in een vroeg stadium van de 2e helft beloond werd door een doelpunt van Miedema was dan ook meer dan terecht.

Na deze 1e treffer bleef Sportclub het proberen, het kreeg meer ruimte en daardoor ook meer mogelijkheden. Toch zou het slechts bij deze ene treffer blijven, meer doelpunten zaten er tegen NSC Nijkerk simpelweg niet in. Sportclub koesterde de overwinning, de drie punten waren over de streep getrokken. Ook de minder goede wedstrijden moet je winnend afsluiten, tegen NSC Nijkerk was dat gelukt.

NSC Nijkerk- Sportclub Genemuiden 0-1 (0-0).

Scheidsrechter: Dhr. E. van der Vaart
Assistent-Scheidsrechter: Dhr. G. Malki
Assistent-Scheidsrechter: Dhr. I.J. Larijn

Toeschouwers: 125

Scoreverloop: 47. Lars Miedema 0-1.

Gele kaart: 20. Rik Doppenberg, 40. Kevin van Essen (NSC Nijkerk).

Regionale uitslagen:

De heren van DESZ Zwartsluis namen het vandaag op tegen het Groningse Gorecht. In een sterke wedstrijd was het Karlo Naberman die namens de Sluziger club de 0-1 scoorde na nog geen half uur te hebben gespeeld. Ondanks dat DESZ een nerveuze slotfase kende, gingen de drie punten mee naar Zwartsluis.

SV Belt Schutsloot stond in de competitie tegenover Blokzijl. In de eerste helft kwamen de Beltigers één keer tot scoren. Nadat de tweede helft in de streekderby tien minuten gaande was volgde de 0-2. Dat bleek ook de einduitslag.

VHK Sint Jansklooster vertrok naar Kampen. Daar kwamen de Kloosterse voetballers vlak voor rust op een 0-1 voorsprong. De moeizame zegen tegen VV Kampen werd in de slotfase van de wedstrijd moeizaam veiliggesteld, eindstand 0-2.

De Hasselter spelers van Olympia’28 ontvingen in de Hanzestad de voetballers van VV Nunspeet. Na een kwartier volgde de eerste treffer voor de thuisploeg. De gasten van de Veluwe kwamen niet meer tot scoren, in tegenstelling tot Olympia. Die ploeg scoorde in de 74e minuut de 2-0 waardoor de punten in Hasselt bleven.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500