Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Opfriscursus autorijden voor senioren

Geplaatst op: 15 februari 2022

Veilig Verkeer Nederland (VVN) houdt een opfriscursus voor senioren van 65 jaar en ouder binnen de gemeente. De bijeenkomsten zijn op 11 en 25 maart in d’Overtoom. Deelnemers worden op beide momenten verwacht. De cursus heeft een informatief karakter en is dus geen examen. Deelname is gratis. 

Jan Hommes van VVN: “In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoersmiddelen zoals de e-bike gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Denk daarbij aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken, nieuwe belijningen enz”.

In de bijeenkomsten van 2 uur worden senioren onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van VVN bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen, waardoor senioren langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen. De cursus wordt uitgevoerd in opdracht van de provincie Overijssel.

Eerste bijeenkomst: vrijdag 11 maart van 10.00 tot 12.00 uur
Tweede bijeenkomst: vrijdag 25 maart van 10.00 tot 12.00 uur
Locatie: Verenigingsgebouw ‘d Overtoom

VVN biedt daarnaast een individuele praktijkrit aan in uw eigen auto. Hiervoor wordt een eigen bijdrage van 15,00 euro gevraagd.

Aanmelden

Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit adviseert VVN iedereen direct aan te melden via www.vvn.nl/opfriscursussen of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN Opfriscursus Zwartewaterland. Vermeld in de e-mail naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer en eventuele deelname aan de praktijkrit.

Bel voor meer informatie naar: 0575 – 510 144.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500