Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voorleeskampioenen van Zwartewaterland bekend

Geplaatst op: 16 februari 2022

Op dinsdagmiddag vond in de Bibliotheek in Hasselt de lokale ronde plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd in Zwartewaterland. De kandidaten hadden eerder al moeten strijden tegen klasgenoten op hun eigen basisscholen, maar nu moesten zij strijden tegen de voorleeskampioenen uit hun eigen plaats. De twee winnaars mogen door naar de regionale finale op 2 maart die deze keer gehouden zal worden in Kampen. Tijdens deze finale zal de strijd opnieuw plaatsvinden. Wie mag er door naar de provinciale ronde?

Tijdens de lokale ronde in Zwartewaterland moest iedere kandidaat een fragment voorlezen uit een jeugdboek van hun eigen keuze. Ze werden enthousiast aangemoedigd door supporters. Harmke Smit nam de presentatie voor haar rekening. Zij stelde de voorlezers op hun gemak.

De kandidaten werden beoordeeld door een strenge, maar rechtvaardige jury, bestaande uit Tjallie Huisman (coördinator VoorleesExpress), Inez Pot (coördinator Bibliotheek Genemuiden) en Marijke Kloosterman (vrijwilliger Bibliotheek Hasselt).

Dat de voorlezers het goed deden, bleek misschien wel uit het feit dat er maar liefst 14 voorlezers dit jaar waren en deze 14 zorgden er toch voor dat iedereen geboeid bleef luisteren! Twee deelnemers konden fysiek niet aanwezig zijn, maar zij stuurden een filmpje met hun voorleesmoment naar de jury. Op deze manier konden zij ook mee strijden om voorleeskampioen van Zwartewaterland te worden.

Dit jaar werd er weer heel gevarieerd voorgelezen. Van super spannend en emotioneel tot weer heel erg vrolijke en grappige fragmenten. Over een olijke tweeling, maar ook over meesters en juffen en de Tweede Wereldoorlog.

Veertien kandidaten verwenden de luisteraars in de zaal met de mooiste verhalen. De volgende kandidaten namen deel:

Vincent Jantz (Het Anker), Anne-Wil Bruintjes (Prins Willem Alexanderschool), Sabrin Al Shujaa (Toermalijn), Fender Weijs (De Wijngaard), Sophie Barneveld (Maarten Lutherschool), Jet de Jong (Johannes Calvijnschool), Lente Wup (Driemaster Mastenbroek), Bloem Aalbers (Op de Hoeksteen), Thom van Renswoude (De Driemaster), Emma van den End (CNS De Driester), Bram Zijlstra (De Aremberg), Lieke van Dijk (Johannes Bogermanschool), Elise Post (Eben Haëzer) en Hannah van Dijk (De Vogelaar).

De twee voorleeskampioenen voor Zwartewaterland 2022 zijn Emma van den End (CNS De Driester te Kamperzeedijk) en Bloem Aalbers (Gereformeerde basisschool Op de Hoeksteen te Hasselt)

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500