Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterland blijft inzamelen voor Oekraïne

Geplaatst op: 28 februari 2022

Zwartewaterlanders kunnen ook de komende week weer spullen afleveren voor Oekraïense vluchtelingen. Afgelopen zaterdag is er bij de Gereformeerde kerk in Zwartsluis een inzameling geweest voor mensen uit Oekraïne die naar Hongarije zijn gevlucht. Samen met de stichting Kinderen in Nood wordt er nu een transport naar de Hongaars-Oekraïnse grensstreek verzorgd. Gezien de grote hoeveelheid spullen die er is gebracht is er besloten om zaterdag 5 maart een derde vrachtauto met hulpgoederen naar Hongarije te sturen. Daarnaast zal er waarschijnlijk ook eind volgende week een nieuw transport vertrekken.

Veel mensen willen ook nu nog graag spullen brengen. Er is daarom naar opslagruimte gekeken. Van den Berg Alles onder één dak heeft hiervoor een hal beschikbaar gesteld. Belangstellenden kunnen de spullen (o.a. (warme) kleding, dekens, dekbedden, slaapzakken, houdbare etenswaren zoals pasta en vlees/vis in blik) in de winkel afgeven. Dit kan op maandag tot en met vrijdag van 07:00 – 18:00 en van 19:00 – 20:00 uur. Op zaterdag kan dit van 08:00 – 17:00 uur. Het adres is Grote Kranerweerd 25 in Zwartsluis.

Wie de actie financieel wil ondersteunen kan een bedrag overmaken op NL60 RABO 0373 7111 66 t.n.v. Diaconie Gereformeerde kerk Zwartsluis o.v.v. gift Oekraïne. Voor vragen kan men contact opnemen met Jan Timmerman, 06-51198008 of via jan.timmerman@gereformeerdekerkzwartsluis.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500