Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vluchteling in huis nemen? Vluchtelingenwerk geeft uitleg

Geplaatst op: 2 maart 2022

Vluchtelingenwerk zoekt onder andere in Genemuiden gastgezinnen die open staan om enkele Oekraïense vluchtelingen op te nemen in hun huishouden. Heb jij een logeerplek? Of wil je je aanmelden als vrijwilliger om de matches tussen gastgezinnen en vluchtelingen te maken? Meld je dan bij Takecarebnb, de organisatie die bemiddelt tussen vluchtelingen en gastgezinnen.

Oekraïners die in Nederland verblijven hoeven niet per se meteen asiel in Nederland aan te vragen. Zij kunnen hier 90 dagen visumvrij verblijven. Voor Oekrainers die in Nederland asiel hebben aangevraagd geldt nu nog de regel dat zij in COA-opvang moeten verblijven. Staatssecretaris Van der Burg stelde op 1 maart dat hij het voor Nederlanders die een logeerplek hebben makkelijker wil maken om Oekrainers op te vangen

Gepubliceerd door Pieter Polman
Van Dijk Containers 500