Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Oppositiepartijen openen verkiezingspand

Geplaatst op: 3 maart 2022

Burgemeester Bilder heeft donderdagmiddag het verkiezingspand van BGZ, CDA en VVD geopend. Twee keer per week kunnen Zwartewaterlanders zich laten informeren door de aanwezige partijen om zo een goede afweging te kunnen maken voor de komende raadsverkiezingen.

Het idee voor de een verkiezingspand ontstond bij de VVD. Kandidaat raadslid Simon Tol raakte in gesprek met pandeigenaar en voormalig CDA-raadslid Henk Buit. De heren bespraken de leegstand in Hasselt. Zo ontstond het idee om in aanloop naar de verkiezingen een pand in te richten voor de politieke fracties.

Alle partijen werden vervolgens uitgenodigd om de komende weken mee te draaien in de ‘winkel’. Iedere partij heeft een tafel waar belangstellenden informatie kunnen krijgen over het programma van de fractie. Het CDA en BGZ lieten weten graag mee te doen met het initiatief. De SGP kon de bemanning niet rondkrijgen en PvdA en CU gingen niet in op de uitnodiging, zo melden de initiatiefnemers.

Burgemeester Bilder was de eerste gast in het verkiezingspand. “Ik kan onze inwoners zeker een bezoekje aanbevelen. Niet alleen vanwege het prachtige pand, maar ook vanwege de inhoud. Het is belangrijk dat mensen doordacht gaan stemmen en daarbij helpt dit initiatief.”

Zwartewaterlanders zijn van harte welkom om een kijkje te nemen bij de partijen. Het pand is gevestigd aan de Hoogstraat 8 in Hasselt en is tot de verkiezingen iedere woensdag en zaterdag tussen 14:00 en 16:00 uur open.

De PvdA laat weten dat de uitnodiging voor dit initiatief niet of op z’n minst onduidelijk is binnengekomen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500