Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Acrogymnasten EGSV na twee jaar terug op de wedstrijdvloer 

Geplaatst op: 12 maart 2022

In Warnsveld werd zaterdag de eerste plaatsingswedstrijd E-/D-niveau georganiseerd. Een mooi moment na twee jaren waarin corona het wedstrijdseizoen verstoorde. Het kon geen toeval zijn dat op 7 maart 2020 de laatste officiële wedstrijd ook in Warnsveld was.

De Eerste Genemuidiger Sportvereniging verscheen met 4 teams op de wedstrijdvloer. Liz van Lente en Annedieke kwamen als eerste in actie. Voor Liz was dit haar allereerste wedstrijd, een spannend moment dus. De dames hadden de zenuwen onder controle en wisten met een score van 22.29 de 7e plaats bij de E-junioren te bemachtigen.

Een niveau hoger, bij de D-junioren, stonden er twee duo’s aan de start. Leonie Oudenaarden en Marit Pelleboer zijn een bekend duo bij EGSV, zij trainen al drie seizoenen samen. Ze wisten een sterke oefening neer te zetten met een hoge technische score. Een puntentotaal van 24.27 was voor deze dames goed voor een zilveren medaille. Op hetzelfde podium was er nog een plaats voor een team uit Genemuiden. Sterre van de Vreugde en Jayla Rook scoorden net iets lager en gingen met een score van 24.01 met het brons naar huis.

Bij de D-senioren wisten Fleur van Dalfsen, Martine Bonthuis en Famke Timmerman een sterke oefening neer te zetten. Een score van 23.36 bleek helaas net niet voldoende voor het podium, met slechts 0.06 verschil met de nummer 3 moesten zij genoegen nemen met een 4e plaats.

Met twee podiumplekken en twee top-10 noteringen mogen deze sporters terugkijken op een succesvolle eerste wedstrijddag. Volgende week komen de andere 11 teams van EGSV in actie in Rijssen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500