20 mei 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub Genemuiden in slotfase onderuit tegen Eemdijk

Geplaatst op: 12 maart 2022

Rens van Benthem denk er het zijne van, in de slotfase verspeelt Sportclub dure punten. (Foto: Helmich Lubberts)

De wedstrijd Eemdijk – Sportclub Genemuiden eindigde voor de groen- witte brigade van Trainer-Coach René van der Weij in mineur, in de blessuretijd van de wedstrijd was het Nigel van Zelst die de Eemdijkers alsnog de overwinning bezorgde.

Het affiche was mooi, de nummer 2 en 3 van de hoofdklasse B tegen elkaar en door de afgelasting van Urk zou de winnaar van de wedstrijd de nieuwe koploper zijn. Het werd dus Eemdijk.

De thuisploeg begon sterk en was reëel gezien de betere gedurende de gehele wedstrijd. Jesper van Dalen was het die namens de thuisploeg het eerste schot waagde, hij zag zijn bal hoog over gaan. Vanuit een corner mocht niet veel later Jens Jurn Streutker het met een kopbal proberen, maar ook zijn bal zorgde niet voor resultaat.

In de eerste helft gebeurde er verder niet zoveel, beide teams namen een enigszins afwachtende houding aan leken op zoek te zijn naar mogelijkheden die ongetwijfeld zouden gaan komen. Voor Sportclub Genemuiden was het Arend van de Wetering die hier nog het dichtstbij in de buurt kwam. Na een verre ingooi van Bart Jan Brouwer stompte doelman Jeroen de Harder de bal weg. Maar in de rebound wist van de Wetering de bal hard met zijn hoofd te raken, deze had nog wel de goede richting maar over.

Na rust was het opnieuw Arend van de Wetering die voor het eerste vuurwerk zorgde, zijn schot was hard maar opnieuw leverde het geen doelpunten op. Genemuiden bleef zoeken, maar kwam op het middenveld duidelijk iets te kort. De aanvallers moesten het doen op basis van eigen kunnen, probeerden dit ook wel maar vonden steeds een Eemdijker op hun weg.

Bij Eemdijk waren het Frank Heus en Nigel van Zelst die doelman Streutker op de proef mochten stellen, maar verder dan een bal over en naast kwamen ook zij niet. De wedstrijd leek dan ook af te stevenen op een 0-0 eindstand, tenminste niemand verwachte nog dat er gescoord zou gaan worden. Maar eens temeer bleek maar weer eens dat een wedstrijd nog steeds 90 minuten plus wat extra tijd duurt.

In de 90e minuut plus was het een afvallende bal die voor de voeten van Nigel van Zelst viel, hij bedacht zich geen moment haalde aan en in een wirwar van spelers schoot hij binnen. Eemdijk had zijn goal en Sportclub Genemuiden was verslagen, de tijd die nog restte was onvoldoende om nog één puntje binnen te harken. Door de nederlaag zakt Sportclub naar de 3e plek. Volgende week wacht laagvlieger Noordscheschut, al zegt dit natuurlijk niets. Ook deze wedstrijden moeten gewonnen worden.

v.v. Eemdijk – Sportclub Genemuiden 1-0 (0-0).

Scheidsrechter: Dhr. F.E. ter Brake
Ass. Scheidsrechter: Dhr. A.A. Mejia
Ass. Scheidsrechter: Dhr. N. Beloglazovs