Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vrijwilligers gezocht voor onderwijzen van jonge vluchtelingen

Geplaatst op: 18 maart 2022

De Maarten Lutherschool zoekt vrijwilligers die willen helpen met het onderwijzen van vluchtelingen kinderen. Belangstellenden kunnen daarvoor in contact komen met Jolanda Roeland.

Jan Tijmen van Oosterhout vertelt namens de Hervormde Scholen: “Sinds maandag 14 maart worden er op de Maarten Lutherschool in Genemuiden Oekraïense kinderen opgevangen. Zij hebben, samen met hun ouder(s), huis en haard moeten verlaten vanwege het geweld in hun thuisland. Het is belangrijk om voor deze kinderen ritme en structuur te bieden. Afgelopen week heeft de opvang in het teken gestaan van ‘elkaar leren kennen’ en ‘kijken wat de mogelijkheden zijn’. Vanaf aankomende week is het de bedoeling om ook een vorm van toepasselijk onderwijs aan te bieden, waarbij het de bedoeling is om deze mensen te ondersteunen in de behoeften.”

Van Oosterhout vult aan: “De opvang wordt tot nu toe gerund door vrijwilligers, aangevuld met onderwijsmedewerkers. Op dit moment biedt de opvang plaats aan ca. 20 kinderen, variërend in de leeftijd van 4 tot 20 jaar. Dit betekend dat er een breed pallet van onderwijsmogelijkheden geboden moet worden. Het onderwijs niveau van deze kinderen varieert van groep 1 tot het hoger onderwijs, wat enerzijds een uitdaging met zich mee brengt, maar anderzijds ook een dankbare voldoening biedt.”

Jan Tijmen besluit: “Voor de opvang en het lesgeven van deze kinderen zijn we op zoek naar vrijwilligers, waar mogelijk met onderwijservaring en/of specifieke vakkennis in het onderwijs waarbij het communiceren in de Engelse taal mogelijk is. Heeft u tijd, en wilt u zich ook tijdelijk inzetten voor deze kinderen die het zo nodig hebben, dan kunt u zich melden bij Jolanda Roeland.”

jolandaroeland@ijsselrijk.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500