Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Crew blikt tevreden terug op docu-serie over pontramp

Geplaatst op: 19 maart 2022

Stichting Vrienden van Oud Genemuiden blikt in volle tevredenheid terug op de documentaireserie die gemaakt is over de pontramp. “We hebben veel positieve reacties gehad. Het creëert een samenhorigheidsgevoel door gezamenlijk stil te staan bij de ramp en de achterliggende, aangrijpende persoonlijke verhalen”, vertellen Sijm van Lente en Jannie Bakker.

Voor veel inwoners van Genemuiden was de pontramp geen onbekend verhaal. “Maar we merken dat door de serie de details bekend zijn geworden en het verhaal meer is gaan leven. Dat er veel belangstelling was voor dit verhaal zagen we ook terug in de kijkcijfers. Met meer dan 12.000 kijkers pakte dit boven verwachting uit. Het was leuk om te merken dat mensen al uitzagen naar de volgende aflevering”, zeggen Bakker en Van Lente.

De invulling van de serie is ook bewust gekozen. “Door Gaellemunigers in een passend decor te zetten, ging het verhaal echt leven. We zijn dan ook erg blij dat we na twee jaar van voorbereiding zoveel mensen hebben kunnen informeren over deze geschiedenis. Het was een flinke klus, maar we zijn blij dat dit stukje geschiedenis nu voor altijd vastligt”, aldus het bestuur van de Vrienden van Oud Genemuiden.

De productie lag in handen van de Podcastmeesters en de muziek werd verzorgd door Jan Last en Jennie en Bastiaan van der Stelt. “Het was heel leuk om te maken. Het hele team was vanaf het eerste moment positief over de opnames. Het geeft voldoening om dit hoofdstuk uit de lokale geschiedenis samen in beeld te brengen. We bedanken alle vrijwilligers voor hun medewerking en nodigen iedereen die de serie nog niet heeft gezien uit om hem te bekijken via de deze link”, besluit Klaas Jan Barneveld namens de Podcastmeesters.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500