Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub wint nipt van rode lantaarndrager Noordscheschut

Geplaatst op: 21 maart 2022

Foto: Helmich Lubberts

Wie op voorhand gehoopt had op een gemakkelijk overwinning van Sportclub Genemuiden op Noordscheschut kwam na afloop van de gespeelde wedstrijd bedrogen uit. Noordscheschut was niet naar Genemuiden gekomen om zich naar de slachtbank te laten lijden, zeker niet met de 7-0 nederlaag eerder dit seizoen nog in het achterhoofd. Voor Sportclub Genemuiden was het Lars Miedema die in de slotfase van het duel de drie punten veiligstelde, zijn treffer bleek de enige in het toch wel matige duel te zijn.

Noordscheschut vocht op sportpark de Wetering voor wat het waard is, verliezen was geen optie. De rode lantaarndrager in de hoofdklasse B had maar één opdracht en dat was niet verliezen.

Sportclub Genemuiden hoogde opnieuw stroef, was wel aanvallend ingesteld maar het lukte maar niet om de muur te slechten die Noordscheschut heette. Sijmon Eenkhoorn, Osama Ben Kaddour en Lars Miedema mochten het in de 1e helft proberen, echter zonder resultaat. Kansen voor het defensief ingestelde Noordscheschut waren er helemaal niet in het 1e bedrijf, met uitzondering van af en toe een slap schot van afstand wat geen zoden aan de dijk zette.

De 2e helft was van hetzelfde laken en pak, opnieuw was het één blauwe muur van spelers die Sportclub Genemuiden moest zien te beslechten. Dit duurde tot de 81e minuut, een verre ingooi van invaller Bart Jan Brouwer was de eerste aanzet tot de zo felbegeerde treffer. Zijn bal bereikte Arend van de Wetering, die de bal bij Lars Miedema wist te krijgen. Miedema die toch wel erg vrij werd gelaten bedacht zich geen moment, draaide zich om en schoot. Doelman Roy Boertien geslagen achterlatend, Sportclub Genemuiden had zijn doelpunt en Lars Miedema was de maker.

Trainer-coach René van der Weij koesterde de winst, “Het was niet goed, maar we hebben er alles aan gedaan”. Door het verlies van Urk, het verloor met 3-2 bij AZSV. En de nederlaag van Eemdijk, wat met 1-0 onderuitging bij ASV De Dijk. Klimt Sportclub Genemuiden weer op naar de 2e plek en is nu weer de ploeg met de minste verliespunten.

A.s. dinsdag staat het inhaalduel in Genemuiden tegen Buitenpost op het programma. Bij winst is Sportclub Genemuiden weer lijstaanvoerder.

SC Genemuiden – Noordscheschut 1-0 (0-0).

Scheidsrechter: Dhr. H. Michielsen
Ass. Scheidsrechter: Dhr. J. van Eijden
Ass. Scheidsrechter: Mevr. A.M. de Haan

Toeschouwers: 450

Scoreverloop: 81. Lars Miedema 1-0.

Gele kaart: 43. Jens Jurn Streutker, 59. Noureddine Boutzamar, 84. Nathan Bos, 86. Lars Miedema (SC Genemuiden), 45. Dennis Hooijer, 61. Danny Bouwman, 78. Jesse Steenbergen, 84. Ton Kamping (Noordscheschut).

Opstelling Sportclub Genemuiden: Hidde Streutker, Sijmon Eenkhoorn (85. Ingmar Lassche), Matthias Breman, Jens Jurn Streutker, Arend van de Wetering, Nick Buitink (78. Bart Jan Brouwer), Thijs Dekker, Lars Miedema, Noureddine Boutzamar, Martijn Eenkhoorn (60. Natahn Bos), Osama Ben Kaddour.

Opstelling Noordscheschut: Roy Boertien, Ton Kamping, Kevin van Dalen, Damian Smand, Danny Bouwman, Jesse Steenbergen (86. Rijnald Vos), Dennis Hooijer, Aron Boer (86. Rick Veldman), Danny Kiekebelt, Mees Vos, Nick Koster.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500