Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wat kan publiek verwachten van Jamsessie in d’Overtoom?

Geplaatst op: 23 maart 2022

Losse eindties is ook van de partij.

(Ingezonden) In d’Overtoom staat zaterdag een Jamsessie op het programma. De organiserende SCEG stelt de aanwezige musici graag voor. Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van de SCEG, de zaal is om 20:00 uur open.

Verrassend om naast Bente nog een Voice kid te mogen verwelkomen op de Jamsessie. Naëma van 14 jaar heeft deelgenomen aan The Voice Kids in Vlaanderen. Samen met de gitarist Arvid Warlop zal ze gaan optreden in Genemuiden. Naëma is een kleindochter van Gerrie Ekkel en Henk van Dijk. Naëma is een Sing en Song writer en zal ook een eigen lied ten gehore brengen.

Younger days is ook van de partij. Dick van Duijvenvoorde, Harry van Rees, Wim Kooyman en Wim Rietman zijn de bandleden van het onlangs opgerichte ‘Younger Days’. “Gewoon lekker muziek maken met leuke mensen”, was de insteek van deze plaatselijke muzikanten toen het bandje zo’n twee maanden geleden voor het eerst samenkwam. Die insteek lijkt gelukt, want tijdens de oefensessies wordt er weliswaar serieus gerepeteerd, maar de gezelligheid staat voorop. Bassist Dick van Duijvenvoorde en gitarist Harry van Rees hebben hun sporen al ruimschoots verdiend in het muziekwereldje, terwijl leadzanger/gitarist Wim Kooyman en drummer Wim Rietman nog onervaren “rookies” zijn.Het repertoire van de band zal vooralsnog uit lekker in het gehoor liggende klassiekers bestaan, maar eigen werk valt in de toekomst niet uit te sluiten.De naam “Younger Days” komt van de bekendste hit van “the Fatal Flowers”.

Ook Roots hoopt optredens te verzorgen zaterdag. Jack van de Berg is de drummer en bekend van het mannenkoor Anders dan Normaal. Reinier van der Pol is ook een bekende op de bühne, maar niet als zanger. Maar verrassend hoe zijn stem past bij het geheel. Wim van Dalfsen, bekend van Wim en Sander, sluit zich ook aan bij Roots. Dan 2 muzikanten bekend van de muziekscene uit de jaren 70. Klaas Beens bekend van de Firestones en de Mops. Klaas is nog steeds actief als muzikant. Daarnaast Wout Bekendam bekend van The Old Rascals en later van diverse andere muziekgroepen.

De groep Roots brengt op de Jamsessie enkele nostalgische songs en natuurlijk goud van oud. De nadruk wordt vooral gelegd op het meerstemmig zingen. Het belooft een verassend optreden te worden.

De band “Lösse eindties” is opgericht om een aantal niet eerder gepubliceerde songs van de in 2018 ter ziele gegane band “Juust” alsnog op te nemen. Inmiddels zijn zes  van deze liedjes gepubliceerd via Facebook en Youtube. Het produceren van deze liedjes smaakt uiteraard naar meer! De bandleden van “Lösse eindties” staan dan ook te trappelen om te mogen spelen tijdens de Jamsessie in d’Overtoom. Voor deze gelegenheid wordt gitarist Jerry Hoekman vervangen door Hans Jansen uit Hasselt. Op deze manier bundelen Hasselt en Genemuiden de muzikale krachten. Het is tenslotte een jamsessie!

Bente van de Steeg heeft al meerdere keren met de jamsessie meegedaan. De eerste keer was ze 8 jaar. Doordat ze het zo leuk vond om met de viool eens hippere muziek te spelen smaakte dat naar meer. De vorige jamsessie zei Bente, ik doe wel mee maar ik ga ook zingen dit keer. Dat dit zo uitgepakt heeft dat ze in 2020 alle 4 de stoelen liet draaien van de coaches bij de  Voice Kids had ze echt niet gedacht. We kunnen wel stellen dat de Jamsessie er toe geleid heeft dat Bente haar muzikale carrière in de muziek deze wending heeft gekregen. Deze keer brengt Bente niet alleen haar Voice Kids nummer “My heart will go on” ten gehore, maar ook gaat ze nog met 3 andere plaatselijke muzikanten samen een duet zingen.

Tevens zijn er optredens van de groep Wim Kooiman en van de groep Grease.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500