Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeenteraad neemt afscheid van 110 jaar ervaring

Geplaatst op: 28 maart 2022

Foto: Pieter Polman

De gemeenteraad nam maandagavond afscheid van 110 jaar ervaring. Meer dan de helft van dat aantal komt voor rekening van Klaas van Olst (ChristenUnie) en Roel Withaar (GemeenteBelangen) die allebei maar liefst 28 jaar gemeenteraadslid in Genemuiden en later Zwartewaterland zijn geweest.

Met het afscheid van Withaar verdwijnt ook zijn partij GemeenteBelangen uit de lokale politiek. Net als Van Olst en Withaar ontvingen ook Wilma Veldman van de ChristenUnie en Margreet Bosma van het CDA een koninklijke onderscheiding. Zij hebben allebei zestien jaar in de raad gezeten. Ook Martijn Riezebosch (4 jaar) en Bastiaan Tamminga verdwijnen uit het politieke keurkorps. Astrid Dijkstra zat de afgelopen 2 jaar in de raad, maar zij schreef eerder al twaalf jaar bij op haar conduitestaat.

Burgemeester Bilder bedankte alle afscheidnemers voor hun werk. Hij betitelde Withaar als ‘een soort onafhankelijk middenfiguur die wars van het politieke spel’ was. Van Olst toonde zich als ‘bezige bij’ altijd een ‘getrouw en serieus raadslid’, terwijl Veldman volgens Bilder een ‘heel groot sociaal hart’ heeft. Bosma was van ‘de afdeling nazorg en de stichting Korrelatie’, grapte de burgemeester, omdat zij altijd de sfeer in de gemeenteraad in de gaten hield.

Door het afscheid van Riezebosch zit Zwartewaterland voor het eerst in de geschiedenis geen actief agrariër in de gemeenteraad. Komende woensdag wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Van de 19 namen zijn er zeven nieuw in de raad.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500