Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

GGD constateert grote vraag naar boosterprikken

Geplaatst op: 1 april 2022

Wegens aanhoudende drukte, wordt ook komende dinsdagen weer gevaccineerd in Genemuiden. Wie dat nog niet heeft gedaan, kan op 5 en 12 april in d’Overtoom een coronavaccinatie laten zetten. Van 9.00-14.30 uur wordt alleen op afspraak geprikt (herhaalprik 60-69 jaar), daarna is er tot 16.30 uur vrije inloop (basisserie, 1e booster, herhaalprik 70-plus). De hele dag kun je daarnaast binnenlopen voor meer informatie over corona of de vaccins. De aanwezige GGD-arts beantwoordt graag je vragen.

60-plussers kunnen een herhaalprik krijgen om de bescherming tegen het coronavirus hoog te houden. Juist nu de maatregelen zijn losgelaten, is dat extra belangrijk. Om lange wachttijden te voorkomen, moet de groep tussen 60-69 jaar voor hun herhaalprik een afspraak maken. Dat kan via planjeprik.nl of 0800-7070. De 70-plussers die nu nog geen herhaalprik hebben gehaald, kunnen zonder afspraak terecht.

Iedereen van 12 jaar of ouder die een vaccinatie tegen corona wil (1e, 2e en eventuele 3e prik (bij ernstige afweerstoornis), 1e booster en herhaalprik 70-plus), kan op 5 en 12 april tussen 14.30-16.30 uur zonder afspraak binnenlopen bij Grutto 1. “Vergeet je ID-bewijs en mondkapje niet mee te nemen. Bij kinderen van 12 tot en met 15 jaar moet een volwassene mee. Voor kinderen van 5-11 jaar moet een afspraak worden gemaakt. De dichtstbijzijnde locatie voor deze kinderprikken is Hasselt”, aldus Annebeth Westra namens de GGD.

Dinsdag 19 april wordt mogelijk nog toegevoegd als extra prikmiddag. Houd ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties in de gaten voor de actuele openingsdagen en -tijden in Genemuiden. Inwoners van de gemeente Zwartewaterland kunnen hun coronavaccinatie ook halen in de Streukeler Veste in Hasselt.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500