Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Radiomakers in de startblokken voor actiedag

Geplaatst op: 7 april 2022

De medewerkers van ZwartewaterFM staan in de startblokken. Zaterdag vanaf 10.00 uur gaan ze aan de slag voor Oekraïne. De hele dag, tot 18.00 uur, kunnen mensen plaatjes aanvragen tegen betaling. Het geld is bestemd voor de Genemuider patatkraam langs de Oekraïense grens.

De hele dag door is er aandacht voor de verschillende acties die er in Zwartewaterland gehouden worden voor de Oekraïense bevolking. Dat begint al in het programma Actueel, dat Henk-Jan Overmars en Rob van der Spek presenteren vanaf 10.00 uur. Burgemeester Eddy Bilder verzorgt daarin de aftrap van de actiedag.

Mensen kunnen ook zelf met hun verhaal of initiatief langskomen. Dat kan zowel in de studio in Zwartsluis, als in de dependances: Onder de Luifel in Hasselt en ’t Olde Staduus in Genemuiden. Wie er behoefte aan heeft, kan zijn of haar verhaal dan live op de radio vertellen.

De actiedag draait om het ophalen voor geld voor de Genemuider patatkraam. Aan het einde van de dag, tegen 18.00 uur, krijgt Niek Brouwer een cheque uitgereikt door de medewerkers van ZwartewaterFM. “Het is de bedoeling dat daar een fors bedrag op komt te staan”, aldus ZwartewaterFM.

Wie geen verzoeknummer heeft, maar wel wil doneren, is ook van harte uitgenodigd om dat te doen. Wie wel een verzoeknummer heeft, kan dat nu al aanvragen op de site. De dag is ook met beeld te volgen via breman.net. Via een livestream zijn er impressies van de start om 10.00 uur te zien, daarna vanuit Genemuiden en wellicht ook nog vanuit Hasselt.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500