Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Raad blij met woningbouw, bang voor stikstof

Geplaatst op: 9 april 2022

De gemeenteraad is blij met het plan voor 240 nieuwbouwwoningen op Tag-West, maar maakt zich zorgen over de ondertussen meer dan bekende stikstofproblematiek. Die kon ook in Genemuiden nog wel eens roet in het eten gooien, vrezen de meeste partijen. Wethouder Rietman heeft echter goede hoop dat het sein op groen blijft staan.

Toch ziet hij ook het ‘addertje dat stikstof’ heet. “Ik verwacht betrekkelijk weinig problemen, maar je weet het maar nooit…’, antwoordde hij op vragen vanuit de raad. BGZ wilde weten of er een ‘plan b’ is als het addertje toch om zich heen begint te bijten. Die is er niet, zegt Rietman. “Dan ligt het plan stil…”

En dat zou jammer zijn voor Zwartewaterland en Genemuiden in het bijzonder. Met 240 woningen kan de kern weer even vooruit. Bovendien gaat het om woningen in alle soorten en maten. Jan de Velde van ChristenUnie vroeg donderdag nog wel om sociale huurwoningen. “Misschien kan Wetland Wonen een aantal woningen kopen en vervolgens huren”, opperde De Velde.

Rietman wil dat best voorstellen aan de corporatie, maar ziet daarvoor niet direct kansen gezien de prijzen van de koopwoningen. “Die beginnen al snel bij 250.000 euro, en dan moet je zelf nog voor de keuken en de badkamer zorgen. Ik krijg het bijna mijn mond niet uit, maar dat noemen we tegenwoordig starterswoningen…”

Voor sociale huur ziet de wethouder meer in het Binnenveld, de beoogde locatie tussen de vogelbuurt en de randweg. “Daar liggen wat dat betreft veel grotere kansen.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500