Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vondsten uit Binnenhaven liggen klaar voor publiek

Geplaatst op: 19 april 2022

Het uitbaggeren van de binnenhaven, afgelopen winter, heeft letterlijk een aantal curieuze zaken boven water gebracht. Stichting Vrienden van Oud Genemuiden heeft daar nu een expositie van ingericht in het Historisch Centrum.

In december 2021 is gestart met het renoveren en opnieuw inrichten van de binnenhaven. Een onderdeel van deze werkzaamheden was het uitbaggeren van de haven. Vrijwilligers van de Stichting Vrienden van Oud Genemuiden hebben in de bagger gezocht naar bijzondere voorwerpen, maar ontdekten ook het leven van alledag rond de binnenhaven: wat werd er (weloverwogen of bij wijze van kattenkwaad) in het water gegooid, en wat kwam er per ongeluk in terecht? En wat gebeurde er in de binnenhaven wat het daglicht niet kon verdragen?

Van deze vondsten is in het Historisch Centrum Genemuiden een expositie samengesteld. De baggeractiviteiten zijn ook zichtbaar gemaakt door middel van een maquette en er is een interessante documentaire te zien over het project. Kinderen mogen uit de grabbelkist een voorwerp meenemen dat is uitgebaggerd uit de binnenhaven.

Historisch Centrum Genemuiden is elke zaterdag geopend van 14.00 tot 17.00 uur en op Koningsdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500