Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nog een halve ton uit coronafonds beschikbaar

Geplaatst op: 23 april 2022

Gemeente Zwartewaterland heeft nog bijna vijftigduizend euro beschikbaar voor culturele organisaties en verenigingen die door coronamaatregelen in financiële problemen zijn geraakt of die gevolgen nu nog voelen. Tot dusver ondersteunde Zwartewaterland verenigingen voor ruim zeventigduizend euro.

De gemeente honoreerde vorig jaar negen aanvragen, waaronder die van de twee fanfares uit Hasselt, het Tapijtmuseum en Keet de Kolk uit Genemuiden en Sluuspoort, Museum Schoonewelle, de Stichting Binnensporten, de ZS13 en de Edelzangers uit Zwartsluis.

Volgens Klaas Eenkhoorn (PvdA) blijkt uit de vele aanvragen dat het ingestelde coronafonds zijn waarde heeft bewezen, Alberdine Kijk in de Vegte-Floor (ChristenUnie) vindt juist dat weinig verenigingen zich hebben gemeld. Zij vraagt zich af of het fonds voldoende onder de aandacht is gebracht.

Ook wethouder Knol had meer aanvragen verwacht, maar volgens hem is er wel voldoende publiciteit geweest. Desondanks roept hij verenigingen en instellingen nogmaals op om zich te melden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500