Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden herdenkt oorlogsslachtoffers

Geplaatst op: 4 mei 2022

Foto: Peter Leenhouts

Traditiegetrouw werd vanavond ook in Genemuiden stilgestaan bij de slachtoffers die onder meer in de Tweede Wereldoorlog gevallen zijn. Ondanks dat steeds minder mensen de oorlog actief hebben beleefd, blijft er ieder jaar veel belangstelling voor de indrukwekkende samenkomst. 

Bij velen gingen de gedachten vanavond ook uit naar de situatie in Oekraïne. Want in enkele maanden is duidelijk geworden dat vrijheid géén vanzelfsprekendheid is in Europa. Namens de gemeente Zwartewaterland was wethouder Slingerland aanwezig bij de plechtigheid. Aan de Kamperzeedijk was dat wethouder Rietman. De muzikale omlijsting lag in handen van het christelijke fanfarekorps ‘Irene’ uit Hasselt.

In de Tweede Wereldoorlog zijn wereldwijd meer dan 50 miljoen mensen omgekomen. Daarvan hadden er bijna 200.000 de Nederlandse identiteit.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500