Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Orgelcomité start seizoen met plaatselijk orgeltalent

Geplaatst op: 13 mei 2022

eerste foto's van gerestaureerd orgel van de ned herv kerk pkn in genemuiden

Orgelspelen op hoog niveau, dat stimuleert Stichting Orgelcomité Genemuiden graag. Het is ons dan ook een eer om twee Genemuider conservatorium studenten Albèrt Driessen (2002) en Marien van de Weg (1998) 14 mei bij het concert om 20.00 uur in de Grote kerk het orgelseizoen te laten openen.

Driessen studeert sinds 2021 aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Van de Weg werd in 2018 toegelaten tot het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Op het programma staan werken van: Bach, Mendelssohn, Mozart, Stanford, Vierne, De Wolf en een eigen improvisatie over psalm 42. Maak al vast kennis met de organisten via de introfilm:

Verder zijn er het komend orgelseizoen: Orgeltoer Zwartewaterland (zaterdag 4 juni) met op één zaterdag een concert in Genemuiden, Zwartsluis en Hasselt gegeven door Evan Bogerd. Ook nieuw zijn de zaterdagmiddag orgelbespelingen door plaatselijke (kerk)organisten van 15.00 tot 16.00 uur in de Grote kerk (9 en 23 juli en 13 en 27 augustus). Verder zijn er de avondconcerten, 28 juli (André Knevel), en 8 oktober (Evert van Veen). Tenslotte melden we al vast een ‘workshop begeleiding gemeentezang met aandacht voor de Genemuider bovenstem’. Voor alle data geldt D.V.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500