Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Orgel(fiets)tocht door Zwartewaterland

Geplaatst op: 23 mei 2022

Onder andere het gerestaureerde orgel van de Hervormde Kerk in Zwartsluis is te beluisteren.

Tijdens de orgel(fiets)tocht die 4 juni op de agenda staat, neemt de in Hasselt woonachtige organist Evan Bogerd liefhebbers mee langs de Hervormde kerken van de drie Zwartewatersteden.

“Onlangs zijn zowel het Zwier van Dijk orgel in Genemuiden als het Knolorgel van Zwartsluis grondig gerestaureerd. Hoog tijd om deze orgels eens in het zonnetje te zetten. Het dagprogramma wordt besloten in de Grote Kerk van Hasselt rondom het beroemde Knol orgel van de Grote Kerk. De tocht is zowel per fiets als met de auto af te leggen”, vertellen Jan Roetman en Gert-Jan Westhoff namens het Orgel Comité Genemuiden.

“In elke kerk licht Evan Bogerd de karakteristieken van kerk en orgel toe en verzorgt hij een bespeling van ongeveer 45 minuten. Pinksteren staat centraal in de 3 programma’s vol improvisatie en literatuurspel. De orgeltocht begint om 10:30 uur in de Grote of Sint Nicolaas-kerk te Genemuiden en eindigt rond 16:30 uur in de Grote Kerk te Hasselt. De toegang is vrij, wel is er een collecte”, vullen de organisatoren aan.

Bij aanmelding vooraf via de website krijgen deelnemers gratis koffie met wat lekkers en een informatie pakket over de orgels.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500