Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuider Bovenstem klinkt in Drentse kerk

Geplaatst op: 23 mei 2022

Ergens verscholen tussen de bomen ligt de karakteristieke Gereformeerde Kerk van Berghuizen. In deze kerk zal op D.V. 18 juni een psalmzangavond met bovenstem gehouden worden.

De organisatie van de psalmzangavond heeft een kerk gezocht buiten de gebruikelijke regio (Hasselt-Genemuiden-Kampen). Men is uitgekomen bij de prachtige Gereformeerde Kerk te Berghuizen. In deze kerk staat een prachtig Matthias Amoor-orgel. Dit orgel draagt, met recht, de status Rijksmonument. Het bijzondere orgel zal bespeeld worden door organist Dirk Mulder uit Staphorst.

Dominee G.H. Molenaar uit Genemuiden zal tijdens de avond een meditatie houden. De avond is voor iedereen vrij te bezoeken. De organisatie hoopt op een mooie opkomst waarbij Genemuiden ook goed vertegenwoordigd zal zijn. Zo zal de Genemuider Bovenstem klinken ook in het Drentse land.

De avond vangt om 19:30 aan. Vanaf 19:00 is de kerk open.

De toegang is gratis. Wel zal er een collecte gehouden worden voor de ‘Vereniging Een Handreiking’. De collecte is, door medewerking van een aantal sponsoren, volledig bestemd voor de Vereniging.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500