Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Supportersvereniging wil weer stappen gaan zetten

Geplaatst op: 26 mei 2022

De supportersvereniging van Sportclub Genemuiden houdt op 19 augustus een gezellige middag. “We willen de supportersvereniging wat meer leven inblazen”, zo vertelt Jacko Winter. De goedlachse Winter is een van de drijvende krachten achter de supportersvereniging. De middag is voor iedereen die de Gaellemuniger voetbalclub een warm hart toedraagt. “Voor de bestaande leden én voor de aspirant nieuwe leden willen we een gezellige middag organiseren, als dank voor hun (aanstaande) lidmaatschap.”

Het huidige ledenaantal blijft volgens Winter al tijden stabiel, al denkt hij dat er door de afgelopen twee jaar mensen andere interesses hebben gekregen. “De coronaperiode heeft ons misschien wel een heel ander tijdverdrijf leren kennen.” De afhakers zijn met mondjesmaat vertrokken. “Misschien drie of vier. We moeten als supportersvereniging zorgen dat we de stap naar boven weer maken. We blijven nu hangen op zo’n 125 leden. En dat is zeker niet slecht, maar er mogen er best een aantal bij.” Een lidmaatschap voor de supportersvereniging bedraagt een tientje op jaarbasis. “En dit blijft ook zo.”

Binnen de voetbalclub draagt de supportersvereniging, samen met de Club van 100, haar steentje bij waar dit nodig is. Zo komt onder andere de compleet vernieuwde Wimpies Corner aan het hoofdveld voor een gedeelte uit de financiële koker van de supportersvereniging. “Maar we hebben bijvoorbeeld ook bijgedragen aan de groen-witte barkrukken in de kantine en de picknicktafels op het terras. Daarnaast hebben we het onderhoudsteam een nieuwe kantjesmaaier en een machinale onkruidverwijderaar geschonken.” Deze handreikingen worden bekostigd door de opbrengsten die de supportersvereniging ophaalt uit (onder andere) de verlotingen en het rad van avontuur rondom de thuiswedstrijden van het eerste elftal.

Tijdens deze vrijdagmiddagborrel zijn de hapjes en drankjes op kosten van de vereniging. Ook het rad van avontuur zal deze middag van stal gehaald worden. “De prijzen zijn beschikbaar gesteld, waardoor het rad gratis kan draaien! En voor de nieuwe leden is er een extra mooie prijs beschikbaar. Daarnaast is het de bedoeling dat deze middag jaarlijks terugkeert”, zo besluit Winter namens de supportersvereniging.

De vrijdagmiddagborrel is in de kantine van Sportclub Genemuiden en begint om 16.00 uur.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500