Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Honderdduizendste maaltijd voor vluchteling is een feit

Geplaatst op: 30 mei 2022

Maandagochtend werd de 100.000e maaltijd geserveerd.

De patatbakkers die in maart zijn begonnen met het verstrekken van maaltijden voor vluchtelingen aan de Pools-Oekraïense grens, hebben hun honderdduizendste warme hap uitgeserveerd. Maandagochtend om precies 11.03 uur kreeg een Oekraïner uit handen van de vrijwilligers deze jubileum-maaltijd aangeboden.

Niet op de plek waar het ooit is begonnen. Een kleine drie maand na de start van dit barmhartige project, zijn de Gaellemuniger patatbakkers als een rondreizend culinair circus op diverse Poolse locaties actief geweest.

Waar een paar weken geleden de noodklok te horen was, daar hangt de vlag er nu weer totaal anders bij. “Qua financiële middelen kunnen we weer even vooruit. De stroom met donaties is weer een beetje op gang gekomen, daar zijn we de mensen zeer erkentelijk voor”, zo laat de organisatie van Genemuiden Helpt Aan De Grens weten.

Sinds deze week hebben de Oekraïense oorlogsvluchtelingen ook de keuze uit een kopje soep. “Het was een soort proef, letterlijk eigenlijk. De eerste pan is nu op, vooral de wat oudere mensen kunnen het zeer waarderen.” De organisatie hoopt uiteindelijk ook nog de honderdvijftigduizendste maaltijd te mogen verstrekken. Daarvoor zijn ze echter wel naarstig op zoek naar handjes. “We zijn nadrukkelijk op zoek naar vrijwilligers die ons hier willen helpen met het bereiden van de maaltijden”, zegt Niek Brouwer.

Mensen die zich in Polen willen inzetten voor de Oekraïense vluchtelingen, kunnen contact opnemen met Niek Brouwer. niekenbrouwer@gmail.com. Telefonisch kan natuurlijk ook: 0610887061. Donaties zijn uiteraard ook van harte welkom. Doneren kan via deze site.

“Het is wel belangrijk dat ze wel het juiste project aanklikken, namelijk: Genemuiden Helpt Aan De Grens”, zo spitst de organisatie nog even toe.

Door: Nick Hoekman

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500