Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Weteringtoernooi legt doellat voor deelnemers hoog

Geplaatst op: 1 juni 2022

“We zijn gewoon heel blij dat het weer kan”, zo laat Nick Hoekman namens de organisatie van het Weteringtoernooi weten. Het lagere elftallen toernooi vindt zaterdag 11 juni plaats op Sportpark de Wetering in Genemuiden. Na de twee eerder afgelaste edities, wegens corona, was het volgens Hoekman nog even spannend of het toernooi nu wél plaats kon vinden.

De titelstrijd van het eerste elftal van Sportclub Genemuiden dreigde mogelijk roet in het eten te gooien. “Het was even spannend, het scenario dat Sportclub in de nacompetitie een thuiswedstrijd zou moeten spelen tijdens het Weteringtoernooi heeft ons wel wat slapeloze nachten gekost en voor extra bijeenkomsten gezorgd.” Al bleek dat laatste niet echt een straf. “Onze vergaderingen vinden altijd plaats op donderdagavond in de kantine, dus echt heel erg was het ook weer niet”, zo vult Hoekman lachend aan.

De organisatie heeft in samenwerking met het bestuur van de Gaellemuniger voetbalvereniging besloten dat het toernooi gewoon door kan gaan, ook wanneer er op 11 juni een thuiswedstrijd voor het eerste elftal van Sportclub Genemuiden gepland staat. “Het bestuur heeft zich er echt hard voor gemaakt dat het toernooi gewoon doorgang kan vinden, dat waarderen we zeer”, zo licht Hoekman toe.

Het deelnemersveld bestaat, zoals eerdere jaren, ook nu weer uit een gemêleerd gezelschap. “Het gaat weer alle kanten op. Uiteraard veel teams uit Genemuiden zelf. Niet alleen ploegen die normaal ook op zaterdag de wei in gaan, maar ook teams met spelers die eigenlijk al jaren met ‘voetbal-vut’ zijn en speciaal voor het weteringtoernooi de kicksen uit de wilgen hebben gehaald. Daarnaast teams uit de regio, maar ook ploegen uit Dronten en zelfs een team uit Limburg. Dat laatste elftal komt hier al jaren en die gasten maken er een weekendje weg van. Prachtig!”

Naast de prestaties binnen de lijnen, is er volgens Hoekman dit jaar voor de elftallen nóg een mogelijkheid tot een prijs. “We wilden graag nog een extra dimensie aan het toernooi toevoegen.” Alle teams kunnen meedoen aan de wedstrijd ‘kratje latje’, waarin het de bedoeling is dat de voetballers een kratje bier raken wat aan de lat bevestigd zit. Het team wat hierin het beste blijkt te zijn, kan rekenen op een passende prijs. “ Het winnende team mag drie minuten gratis bier tappen.”

Ook voor de finalisten van het toernooi zijn de prijzen anders dan de voorgaande edities, zo worden er voor het eerst geen bekers uitgereikt. “We willen eigenlijk een beetje van de bekers af, dat vinden we meer iets voor het schoolvoetbal en niet voor lagere elftallen.” De winnaar van de finale krijgt daarom een gouden kratje bier. “En voor de nummer twee is er een zilveren kratje. Dit onderstreept ook meteen het ludieke karakter van het toernooi.”

De eerste wedstrijden beginnen om 09.30 uur, de finale begint in de middag rond de klok van vier. Tegen die tijd zitten de eerste teams echter al lang en breed op het horecaplein, waar de organisatie weer heeft getracht een aantal leuke artiesten te boeken. “Radio 538 Dj Danny Blom komt plaatjes draaien. Naast zijn dagelijkse show op de hitzender, draait Danny bijvoorbeeld ook in de fanzone van de Oranje Leeuwinnen en laat hij in het weekend feesttenten uit zijn voegen barsten met de 538 dj’s on tour. Daarnaast komt Feestbeest Jerick de boel nog even op de kop zetten.” Naast de muzikale omlijsting, is er ook dit jaar weer een grote verloting met prachtige prijzen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500