Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente wil vrachtverkeer uit centrum weren

Geplaatst op: 2 juni 2022

De gemeente wil zwaar vrachtverkeer uit het centrum van Genemuiden weren. Dat antwoorde wethouder Slingerland donderdagavond op vragen van BGZ. Die partij stelde vragen over onduidelijke borden bij de pont, waardoor het regelmatig gebeurt dat te zware vrachtwagens de overtocht wagen en in het centrum van Genemuiden belanden.

Volgens BGZ komt dat onder meer omdat de borden langs de provinciale weg en bij de pont niet eenduidig zijn. Vooral buitenlandse vrachtwagens nemen de pont en moeten vervolgens door het centrum van Genemuiden rijden. Volgens Slingerland leidt de navigatie dit zware vrachtverkeer ook vaak over de Oosterkaai naar het centrum.

De gemeente is daarom bezig met maatregelen. Dit gebeurt in overleg met de GOV, zodat de bevoorrading van de winkels niet in gevaar komt.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500