Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 december 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zaak tussen Betap-broers kent vooralsnog enkel verliezers

Geplaatst op: 2 juni 2022

De broers die jarenlang aan het roer stonden bij tapijtgigant Betap zijn door het Gerechtshof van Amsterdam beide uit het bedrijf gezet. Vandaag boog de Ondernemingskamer zich over de ingewikkelde kwestie.

De broers, die voorheen samen in de Quote500 stonden, liggen al sinds 2018 met elkaar in de clinch over de bedrijfsvoering. Beide hebben ze het liefst dat de ander zijn koffer pakt en het bedrijf verlaat. De ondernemers hebben beide 50 procent van de aandelen.

Vandaag oordeelde het Amsterdamse Gerechtshof zich over de zaak. Bij het hof komen zaken te liggen waartegen hoger beroep is aangespannen. Conclusie: de rechter wil een onderzoek naar de gang van zaken van de afgelopen jaren. Zolang dat onderzoek gaande is, worden de gebroeders uit hun eigen bedrijf gezet. Het is nu aan jurist John Jaakke, voormalig voorzitter van Ajax, om Betap op verzoek van de Ondernemingskamer te bestieren. Wie het onderzoek zal leiden, is nog onbekend.

De Amsterdamse advocaat Evers ontfermt zich tijdens het onderzoek over de aandelen van Betap. Alle kosten die worden gemaakt de komende periode, zoals de lonen van Jaakke en Evers, komen op het bordje te liggen van de firma Betap. Ook moeten de broers hun eigen proceskosten betalen. Hoe lang het onderzoek gaat duren is onbekend. De twee broers mogen zich de komende periode in ieder geval niet meer bemoeien met hun familiebedrijf. 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500