Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rehobothschool harkt geld binnen voor De Wijkwieg

Geplaatst op: 2 juni 2022

De lekkernijen vliegen als warme broodjes knakworst over de toonnbank...

Honderden belangstellenden kwamen donderdagmiddag naar de actiedag op de Rehobothschool. Kinderen uit alle klassen deden hun opperste best om geld in te zamelen voor De Wijkwieg. 

Er is de afgelopen weken van alles bedacht door de kinderen: verkoop van ijs, advocaat, vaderdagcadeautjes, muzikale optredens, een modeshow met regionale klederdracht en tal van andere zaken. 

Kinderen hebben hun vaste taak. Zo valt op te merken uit een drietal jongens dat broodjes knakworst verkoopt. Er zit een jeugdige penningmeester achter een tafeltje die de centen aanneemt. Daarna delegeert hij zijn klasgenoot subtiel dat hij een knakworst uit de pan kan vissen. Tot slot voorziet de laatste knul in het proces de broodjes van een servet en wat saus. Een geoliede machine, waarbij de heren zelf een van hun beste klanten zijn.

“Omdat een collega van ons team actief is bij De Wijkwieg, gaat de opbrengst van onze markt dit jaar naar dat doel”, vertelt schooldirecteur Bart Gijssen. De vrijwilligers van De Wijkwieg zijn er erg blij mee, zo vertelt Mirjam Gregoire. “Van de opbrengst maken we pakketjes voor de moeders die De Wijkwieg verlaten als hun baby ouder is. Vaak hebben ze helemaal niets. Wij geven ze dan bijvoorbeeld kleding en linnengoed mee zodat ze in ieder geval een poosje vooruit kunnen”, legt Mirjam uit. De opbrengst wordt later bekend gemaakt.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500