Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Aanwonenden doen zegje over nieuw in te richten Tagweg

Geplaatst op: 7 juni 2022

Hoe komen de Tagweg en de Steltenberg eruit te zien? Op die vraag gaf wethouder Rietman vanavond antwoord in ’t Olde Staduus. Tal van belangstellenden lieten zich bijpraten over de plannen die de gemeente vanaf komende winter hoopt uit te voeren.

De Tagweg, er is al veel om te doen geweest. De 15 jaar oude bouwweg is haast de TT-baan van Genemuiden. Of zoals een omwonende dinsdagavond opmerkt: “Als het regent en een auto sjeest door de plas, vliegt bij mij een liter water tegen de ruit aan.” De gemeente wil daar verandering in brengen, daarom wordt een groot deel van de Tagweg opnieuw ingericht.

“We willen de rijbanen van de Tagweg gaan versmallen zodat er minder hard gereden gaat worden. Daarnaast komen er gelijkwaardige kruispunten en komen er klinkers te liggen”, legt Rietman uit.

Het is de bedoeling dat de Tagweg er uiteindelijk net zo uit komt te zien als de Bereklauw. “Om de gewenste snelheid af te dwingen, willen we op de belangrijke uitwisselingspunten snelheidsremmers toepassen. Vooral in de vorm van kruispuntplateaus. Dat moet ervoor gaan zorgen dat het gaspedaal niet teveel wordt ingetrapt”, vult Rietman aan.

Alle aanwonenden zijn uitgenodigd om dinsdag hun zegje te komen doen in ’t Olde Staduus. Veel opmerkingen gaan over de bomen die de gemeente wil planten voor de nieuwe appartementen. Kopers die gerekend hadden op vrij uitzicht, kijken tegen een boom aan. “Met dat soort klachten kunnen we rekening houden, daarvoor is deze avond ook bestemd”, meldt een medewerker van de gemeente. Verder merkt een geïnteresseerde op dat de gemeente moet denken aan parkeerplaatsen. “Je ziet het al gebeuren dat zo’n smalle weg vol staat met geparkeerde auto’s. Ook daar moet goed naar gekeken worden.”

De gemeente gaat aan de hand van de input aan de slag met een definitief ontwerp. “Zonder tegenslagen hopen we komende winter te starten. Doel is dan om de eerste fase binnen een jaar af te ronden”, besluit Rietman.

Klik hier voor het ontwerp van de Tagweg.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500