Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuw Kunstgilde opent fraaie en gevarieerde expositie

Geplaatst op: 2 juli 2022

Burgmeijer bij het doek dat hij samen met kinderen realiseerde. (Foto: Peter Leenhouts)

Het Kunstgilde Genemuiden opende vanmiddag samen met burgemeester Eddy Bilder de zomerexpositie in  ’t Olde Staduus. Het gilde, bestaande uit Johan Voorhorst, Marinus Burgmeijer en Einbert van Rees, heeft de afgelopen periode tal van kunstwerken geselecteerd die werden aangeboden door lokale kunstenaars. De selectie resulteerde in een fraaie expositie.

De expositie, onder de titel ‘In Verbinding’ was direct na de opening voor het publiek te bezichtigen. “We zijn gewoon verlegen met het grote aanbod van creatieve talenten uit Genemuiden en omgeving, die zich spontaan opgaven voor deze expositie’’, aldus Johan Voorhorst. De naam Kunstenaars Collectief is bij de verdere voorbereiding van deze expositie gewijzigd in Kunstgilde Genemuiden.

“Er zijn zoveel kunstwerken aangeboden dat we besloten hebben de expositie halverwege (eind augustus) te verversen, om zo een zomer lang de bezoekers te laten genieten van schilderijen, beelden en vrije kunst”, vult Van Rees aan.

Het is een zeer gevarieerde expositie: van modern tot realistisch en dat in verschillende afmetingen en onderwerpen. Ook jong talent komt volop in beeld en zijn betrokken bij een creatieve openingshandeling. Kunstenaar Marinus Burgmeijer is de afgelopen periode namelijk aan de slag gegaan met lokale jeugd om een bijdrage te maken voor de expositie.

De eerste verdieping van het ‘t Olde Staduus wordt omgebouwd tot professionele tentoonstellingsruimte waar Einbert van Rees verantwoordelijk voor is. Zo zijn de taken van de organisatie prima verdeeld en proberen ze op deze manier kunstenaars onder de aandacht te brengen, de jeugd enthousiast te maken om creatief bezig te zijn en het publiek een mogelijkheid te geven om hiervan te genieten.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500