Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 december 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voegwerk van ’t Olde Staduus grondig aangepakt

Geplaatst op: 5 juli 2022

Aan ’t Olde Staduus zijn vandaag de nodige reparaties verricht. De voegen van het in 1966 gebouwde pand waren op verschillende plekken versleten. Daarom zijn rondom het hele gebouw versleten gedeeltes stevig aangepakt. De kosten worden gedragen door de gemeente Zwartewaterland. 

Tot 2010 huisvestte in het gebouw een gemeentelijke afdeling van Zwartewaterland. Daarna werden de gemeenteambtenaren centraal ondergebracht in Hasselt. In 2009 sloegen enkele vooruitziende inwoners van Genemuiden de handen ineen. Zij vormden een burgercomité met het doel zich op de toekomst van het gemeentehuis te bezinnen. Op 30 september 2013 werd de kroon gezet op al deze inspanningen. ‘t Olde Staduus werd geopend.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500