Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Historicus vertelt over het leven van Walter Schneider

Geplaatst op: 25 juli 2022

Wie was Walter Schneider? Op deze vraag hoopt zijn familie een antwoord te krijgen op zaterdagmiddag 8 oktober 2022 in het Tapijtmuseum in Genemuiden, de familiebijeenkomst begint om 14.30 uur. Iedereen die familie is van of op een andere manier een relatie heeft met Walter Schneider of zijn vrouw, is welkom.

Walter Schneider (1879-1958) werd geboren in Remscheid, Duitsland. Hij was getrouwd met Margje Bekendam, dochter van Dirk Bekendam en Trijntje Bekendam-Pleijsier uit Genemuiden. Walter en Margje kregen dertien kinderen, waarvan er drie op jonge leeftijd zijn overleden. Twee dochters, Aline (op de foto vierde van rechts) en Trijntje (derde van rechts), zijn opgegroeid in Genemuiden en getrouwd met Genemuider mannen. Aline was getrouwd met Jan Bekendam en Trijntje met Harm van der Haar. De overige kinderen zijn opgegroeid in Deventer.

Historicus Johan van der Veen uit Deventer heeft de levensgeschiedenis van hem vastgelegd en op de familiereünie gaat hij vertellen over het bijzondere en bewogen leven van Walter Schneider. Natuurlijk is er de mogelijkheid om vragen te stellen en om elkaar bij te praten.

De reünie wordt georganiseerd door kleinkinderen van Trijntje en zij hopen met dit bericht de nakomelingen van alle kinderen van Walter en Margje te bereiken. De lezers van deze oproep wordt verzocht dit bericht zoveel mogelijk te delen met familie en belangstellenden.

Voor aanmelding en meer informatie kan contact opgenomen worden met: Corien van der Wetering- van der Haar, telefoon 06 23723959 of  Helen van der Haar, telefoon 06 42203538 of mailen naar schneiderreunie@gmail.com.

Na aanmelding volgt er in september meer informatie over de bijeenkomst. De kosten voor deelname bedragen 10,00 euro per persoon inclusief koffie/thee met gebak, frisdrank, borrel en hapjes.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500