Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Drents echtpaar’ al 60 jaar gelukkig in Genemuiden

Geplaatst op: 17 augustus 2022

Echtpaar Oostenbrink- Streutker uit Genemuiden is 60 jaar getrouwd. Burgemeester Eddy Bilder bracht hen daarom een bezoek met de bijbehorende felicitaties.

Henk en Ge komen beide niet uit Genemuiden maar uit Drenthe. Henk groeide namelijk op in Diever en zijn vrouw Ge in de omgeving van Hoogeveen. Ze leerden elkaar kennen bij een jeugdmeeting in Assen. Toen Oostenbrink na zijn huwelijk voor de gemeente Genemuiden ging werken, verhuisde de familie richting deze stad.

Samen met hun drie kinderen hebben Henk en Ge op verschillende plekken in Genemuiden gewoond. Zo stond hun startershuis aan de Suivenbergstraat, verhuisden ze later naar de Karel Doormanstraat om vervolgens via de Zwijgerlaan terecht te komen aan de Kamperdijk. Ondertussen burgerden ze helemaal in. Zo zat Henk 30 jaar bij de brandweer, 20 jaar bij de Oranjevereniging en helpt hij tot op heden in het Tapijtmuseum. Daarnaast doet hij veel voor de kerk waar hij lid is. Ge heeft bijna 60 jaar gezongen, doet veel voor Rode Kruis en is actief in de Meente.

Ze hopen 20 augustus samen met vrienden en familie hun 60-jarige huwelijksjubileum door middel van een feest te vieren.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500