Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente haalt omgedraaide vlaggen niet weg

Geplaatst op: 25 augustus 2022

Foto: Sijmon Last

De omgekeerde vlaggen die sinds begin juli in de gemeente Zwartewaterland hangen, worden niet weggehaald door de gemeente. Pas als een vlag tot gevaarlijke situaties voor weggebruikers leidt, laat de gemeente de driekleur weghalen.

Zwartewaterland is niet de enige met dat standpunt. Ook in Steenwijkerland hanteert men die regel. Echter zijn er ook gemeenten die de vlaggen begin september overal weghalen, bijvoorbeeld Urk en de Noordoostpolder.

Nederland kent geen wettelijke regels voor het gebruik van de Nederlandse vlag. Er zijn wel regels voor het vlaggen vanaf Rijksgebouwen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500