Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub verlaat Amsterdam met lege handen

Geplaatst op: 3 september 2022

Foto: Helmich Lubberts

Na de goede competitiestart tegen CSV Apeldoorn, moest Sportclub Genemuiden in het Amsterdamse A.V.V. Swift zijn meerdere erkennen. Het verloor de wedstrijd met 1-0 door een doelpunt van Gidel Yilmaz.

De hoge temperaturen zullen ongetwijfeld van invloed zijn geweest op het spel, maar om dit als excuus aan te dragen zou te ver gaan. Swift oogde wel fitter in de eerste helft en was ook de bovenliggende partij, maar het was Sportclub Genemuiden die de eerste aanzet gaf. Zo belande een voorzet van Rens van Benthem bij Nick Buitink, hij nam de bal nog wel goed aan maar alleen leverde het vervolg niets op.

Aan de andere kant was het Don Gambier die zijn bal met een afstandsschot maar net naast zag gaan.Maar dat was het dan ook wel. De wedstrijd leek niet echt op gang te komen en tot aan het rustsignaal gebeurde er dan ook niet veel meer.

Aderlating was wel dat Noureddine Boutzamar vroegtijdig met een blessure het veld moest verlaten. Aan Swift zijde overkwam dit Raymond Manuputty.

Door de vroegtijdige gedwongen wissel van Boutzamar was het Jur van Dalfsen die dit seizoen na lang blessureleed in competitieverband zijn rentree mocht maken. Ruim 60 speelminuten waren er uiteindelijk voor hem weggelegd waarin hij liet zien dat hij het spel nog niet verleerd is.

Bij het verstrijken van de eerste helft was het Swift die de beste mogelijkheid kreeg, Carlos Groen mocht aanhalen. Maar ook zijn bal deed het net niet bollen. Hard was zijn schot wel maar de goede richting ontbrak.

Na rust was het opnieuw Swift die de toon zette, zo was het Raj van Parerer die zijn kopbal in de handen van doelman Hidde Streutker zag belanden. Niet veel later was het wel raak. Een snelle uitbraak van de Amsterdammers bleek niet te belopen voor de verdediging van Genemuiden. De voorzet van Don Gambier was op maat en het was Fidel Yilmaz die de bal hard in het doel kon schieten.

De 1-0 achterstand noopte Sportclub Genemuiden om een tandje bij te zetten, het probeerde dit ook wel maar Swift bleek taaier dan gedacht. Via Teun van Zweden en Sammy Gemmel ging het op jacht naar meer, alleen was het doelman Streutker de ze op hun weg tegenkwamen.

De tijd begon te dringen, de extra ingelaste drinkpauzes zorgden wel voor wat extra minuten maar ook niet meer dan dat. In de slotfase miste Yoran Popovic de bal op een haar na en invaller Jur van Dalfsen mocht zijn rentree ook niet belonen met een treffer. Gescoord werd er dan ook niet meer.

A.V.V. Swift – SC Genemuiden 1-0 (0-0).

Scheidsrechter: Dhr. M.A. Spoon

Assistent scheidsrechter: Dhr. M.G.S. Kwaytaal

Assistent scheidsrechter: Dhr. P.V. Waanders

Toeschouwers: 100

Scoreverloop: 64. Don Gambier 1-0.

Gele kaart: 90+3. Tom Enthoven (AVV Swift), 38. Jur van Dalfsen, 90+3 Jens Jurn Streutker (SC Genemuiden).

Opstelling A.V.V. Swift: Reno van der Meer, Raymond Manuputty (40. Teun van Zweden), Rik Breemhaar, Tom Enthoven, Sammy Gemmel, Tiemen van Hezel, Floris Burgers, Raj van Parerer (76. Daan Driever), Don Gambier (85. Ryan Pronk), Fidel Yilmaz (76. Samu Siemens-Brega), Carlos Groen.

Opstelling Genemuiden: Hidde Streutker, Nick Buitink, Rick Doorn, Jens Jurn Streutker, Arend van de Wetering, Bart Jan Brouwer (59. Osama Ben Kaddour), Noureddine Boutzamar (38. Jur van Dalfsen), Thijs Dekker, Rens van Benthem, Sijmon Eenkhoorn (76. Ryan van Lente), Yoran Popovic.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500