Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kamerbreed start regenachtig maar bovenal gezellig

Geplaatst op: 17 september 2022

De eerste editie van Genemuiden Kamerbreed is in volle gang. Burgemeester Eddy Bilder en Sander Brouwer van de SCEG openden vanmorgen samen vernieuwde en gefuseerde versie van Genemusiment en Eikoerei.

“Het heeft drie jaar moeten duren, maar daar heb je ook een prachtig evenement. Wat wil je nog meer”, zegt Brouwer tijdens de opening. “Wat we nog meer willen? Mooi weer”, grapt Bilder. Want ondanks dat het regelmatig opklaart, laten druppels zich regelmatig neervallen op het Havenplein. Toch was het al vroeg gezellig druk in het centrum en tijdens de opening. Die werd overigens op een bijzondere manier verricht. Ongeveer dertig mensen kwamen tijdens de openingsceremonie al zingend vanuit het publiek richting het podium lopen met een openingslied.

De mindere weersomstandigheden hebben ook effecten op de ballonvaart die vanavond plaats zou vinden. De winnaar van de Genemuiden-quiz die om 14:00 in ’t Olde Staduus wordt gehouden, kon mee de lucht in. “Maar helaas hebben we dit vanwege het weer moeten cancelen”, zegt Brouwer, die al 5 plekken rondom Genemuiden had uitgezocht waar de ballon kon opstijgen.

Wat niet in het water viel, was de taartenbakwedstrijd. Heerlijke creaties werden de tent ingedragen. “Mooie opkomst met 14 taarten, als je bedenkt dat we twee weken geleden nog maar twee inschrijvingen hadden”, zegt Sander naar alle tevredenheid. Aan burgemeester Bilder de eer om het eerste gebakje uit te kiezen. “En dan moet je nagaan dat ik al zo’n 150 taartjes per jaar extra eet, vergeleken met de gemiddelde Nederlander. Op veel gelegenheden krijg je het aangeboden”, vertelt Bilder. Daarna kon iedereen voor een euro zelf een puntje ophalen. De keuze was overigens reuze: van ‘biezenslof’ tot worteltjescake.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500