Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Isa 3 levert bijzondere prestatie, koe geeft 100.000 kilo melk

Geplaatst op: 23 september 2022

Tevredenheid alom aan de Pieperweg. Isa 3 heeft namelijk 100.000 kilo melk genoteerd. Daarmee is de koe het paradepaardje van melkveehouderij De Oostermaat.

Het komt niet vaak voor dat een koe in haar leven meer dan 100.000 kilo melk geeft. Kilo? Ja, melk wordt door de zuivelcoöperatie per kilo afgerekend, omdat een liter melk zwaarder is dan een liter water. Een liter melk weegt 1,032 kilo, een liter water weegt 1 kilo

Gemiddeld zijn er zo’n 2500 koeien per jaar in Nederland die dat aantal in hun leven redden. Dat is niet veel als je bedenkt dat in het land ruim 1,6 miljoen melkkoeien rondlopen. Iedere zes weken wordt de melk van de koeien onderzocht via een melkcontrole. Naar aanleiding van die gegevens kan berekend worden hoeveel liter een koe in haar leven al heeft geproduceerd. Onder andere de leeftijd en het aantal kalveren hebben sterke invloed op deze notering.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500