Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kledingzaak ‘Van Mij Voor Jou’ wordt nieuw leven ingeblazen

Geplaatst op: 29 september 2022

De tweedehands kledingwinkel ‘Van Mij Voor Jou’ wordt nieuw leven ingeblazen. De voormalige onderneming van Anneke van Dijk wordt weer uit de kast getrokken en start over twee weken in het onderkomen van kledingwinkel Kenza aan de Langestraat.

Voordat Anneke van Dijk haar huidige pand betrok, had ze bij Vivaldi al een etage vol tweedehands kinderkleding. Dat heette ‘Van Mij Voor Jou kleding’. Datzelfde concept wordt nu nieuw leven ingeblazen. Anneke doet dat samen met haar dochter Sofieke en Angie van Kenza. Die kledingwinkel heeft namelijk een groot pand maar nog ruimte over.

Dochter Sofieke is de spin in het web. Zij werkt voor de partner van Angie: Micky van pizzeria Lakrimi. Sofieke en Anneke raakten aan de praat over de winkel van Angie en zo ontstond het idee om Van Mij Voor Jou nieuw leven in te blazen. De eigenaresse van Kenza was enthousiast en de samenwerking was snel beklonken.

Het idee is dat mensen tweedehands (merk)kleding, tasjes en accessoires kunnen verkopen in de zaak. Anneke legt uit hoe dat in z’n werk gaat: “Je komt hier en brengt maximaal 10 stuks schone kleding binnen. We doen aan grote kindermaten en volwassenkleding. Vervolgens hangen wij er een prijskaartje aan en zorgen we voor de verdere promotie via sociale media. We hangen het drie maanden in de zaak en als iets wordt verkocht ontvang je 50 procent van de verkoopprijs. Het is de bedoeling dat je af en toe zelf langskomt om te kijken of je spullen verkocht zijn zodat je jezelf kan laten uitbetalen.”

Angie staat van dinsdag tot en met zaterdag in de zaak. Dan kunnen mensen hun kleding inleveren, kijken of iets verkocht is of natuurlijk even rondneuzen bij Van Mij Voor Jou en Kenza. “We willen vooral tweedehands pareltjes een tweede leven geven”, vertelt Sofieke, die verantwoordelijk is voor de promotie op sociale media. Haar moeder Anneke, die de twee dames vooral helpt met opstarten, benadrukt dat de komende weken worden gebruikt om kleding in te zamelen.

“Iedereen kan maximaal 10 kledingstukken per gezin aanleveren. Over twee weken hopen we van start te kunnen gaan in de winkel naast de DA”, besluiten de drie dames.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500