Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eerste twee podcasts over historie Genemuiden staan online

Geplaatst op: 17 oktober 2022

Het druilerige weer van maandag is het perfecte weer voor het luisteren naar een podcast. Dat komt goed uit, want de Vrienden van Oud Genemuiden hebben maandagmiddag de eerste twee podcasts over de geschiedenis van Genemuiden online gezet. En die blijven uiteraard ook na de Biestemerk te beluisteren.

In de eerste podcast stellen de Vrienden van Oud Genemuiden zich voor. Ze vertellen over hun eigen geschiedenis, over de Taelkrink en over het Historisch Centrum Genemuiden. Dat is ook de plek waar de podcast straks met beelden zijn te bekijken. Op de bekende podcastkanalen zijn alleen de geluidsopnames te beluisteren.

In het tweede deel van de podcast komt de vroege geschiedenis van Genemuiden aan bod. De vrijwilligers van de Vrienden van Oud Genemuiden gaan onder meer in op het dijkrecht van Cellemuiden, het Stadsrecht van Genemuiden en de betekenis van het Sint Antoniusgilde. Dat doen ze onder leiding van Klaas Jan Barneveld van Podcastmeesters.

Vanaf nu presenteren de Vrienden elke week twee nieuwe afleveringen van de podcast. Die nodigen ongetwijfeld ook uit aan een bezoek aan het Historisch Centrum. Dat is elke zaterdag geopend. Ook tijdens de Biestemerk zijn de deuren van het museum open.

Aflevering 1 is hier te zien. Klik hier voor de tweede aflevering.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500