Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

In memoriam: Harry van Dalfsen

Geplaatst op: 21 oktober 2022

Harry van Dalfsen is dinsdag in Portugal overleden. De oprichter en voormalig eigenaar van gordijnenbedrijf Vadain was niet alleen een bekende ondernemer. Hij zette zich ook in voor het maatschappelijk leven van Genemuiden.

Ongeveer 50 jaar geleden startte Van Dalfsen met de verkoop van tapijt vanuit zijn auto. Met zijn buitengewoon goede ondernemerschap heeft hij een familie van bedrijven uitgebouwd onder de huidige naam Venture Group die wereldwijd actief is. Vadain en VConsyst behoren tot de internationale top van bedrijven in hun sector. Hoewel Harry van Dalfsen zich de afgelopen jaren meer richtte op zijn pensionering, was hij op de achtergrond nog zeer betrokken bij de bedrijven.

Naast zijn ondernemerschap was hij gedurende zijn leven ook zeer actief in diverse voorzitters- en bestuursfuncties. Ook lokaal heeft hij veel betekend in de politiek en bij diverse (sport)verenigingen. In de textielbranche was hij jarenlang voorzitter van Modint en President of International Apparel Federation (IAF). Hiervoor is hij benoemd als Officier in de Orde van Oranje Nassau. Zijn sociale betrokkenheid uitte zich het meest als oprichter en drijvende kracht van de Stichting Sampark. Die organisatie biedt educatie aan kinderen en jongvolwassenen in India.

Dinsdag werd hij opgenomen in een Portugees ziekenhuis vanwege een ontsteking aan zijn heup. Zeer waarschijnlijk was een agressieve bacterie de oorzaak, waardoor er vervolgens bloedvergiftiging en orgaanfalen is ontstaan. Helaas heeft alle hulp op de IC niet mogen baten en hij is diezelfde avond overleden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500