27 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub weet 3-0 stand om te buigen naar 3-3

Geplaatst op: 29 oktober 2022

Met een ruststand van 3-0 op de klok in het voordeel van thuisclub WV-HEDW, geloofde niemand nog in een goede afloop voor Sportclub Genemuiden. Maar ook nu bleek maar weer eens dat een wedstrijd nog steeds 90 minuten duurt. Het ongelofelijke gebeurde dan ook, binnen een tijdsbestek van 20 minuten wist Sportclub Genemuiden de 3-0 achterstand om te buigen tot een 3-3 gelijke stand.

Sportclub begon goed aan het duel en het had maar zo binnen 10 minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong kunnen staan. Als eerste was het Arend van de Wetering die in de 4e minuut van de wedstrijd, zijn bal via de tegenstander op de lat zag belanden. Nog geen minuut later was het Jens Jurn Streutker die zijn kopbal, vanuit een corner gegeven maar net naast zag gaan.

Niets leek Sportclub dan ook in de weg te staan, om er in Amsterdam een mooie middag van te maken. Hier dacht de thuisclub duidelijk anders over. Want na de goed openingsfase, waren het de Amsterdammers die net als Sportclub in de 2e helft binnen 20 minuten een ruime 3-0 voorsprong namen. De eerste twee treffers kwamen op naam van de behendige Tim Correia. Nummer drie kwam vanaf 11 meter, Ashraf Azzouz was de maker.

Sportclub leek geslagen, maar niet verslagen en probeerde de draad zo goed mogelijk weer op te pakken na deze drie tegentreffers. Dit resulteerde nog voor rust in een aantal mogelijkheden. Eerst was het Yoran Popovic die het mocht proberen, deze werd dusdanig onder de voeten gelopen dat hem het scoren onmogelijk werd gemaakt. Een penalty werd geclaimd, maar leidsman Visscher dacht daar anders over.

Nog voor rust zouden er zich nog twee goede mogelijkheden voordoen. Zo had een bal van Nick Buitink op Osama Ben Kaddour meer verdiend, net als de kopbal van Jens Jurn Streutker die maar net naast ging.

Wat er tijdens de rust in de kleedkamer gezegd is zullen we waarschijnlijk nooit te horen krijgen. De onderbreking duurde voor de groen- witte spelers in ieder geval korter dan de gebruikelijke 15 minuten. Daar waar de Sportclub spelers al snel weer op het veld stonden, duurde het nog geruime tijd voordat de thuisclub het veld betrad.

De start van het 2e bedrijf was hoopvol. Nick Buitink was in de kleedkamer achtergebleven en voor hem in de plaats kwam Sijmon Eenkhoorn. Zijn inbreng bracht meer vuur in het spel en de weg naar voren werd ingezet. De beste kansen waren dan ook voor Sportclub. Zo kwam Arend van de Wetering net een teen lengte te kort na een voorzet van Osama Ben Kaddour. Een schot van Sijmon Eenkhoorn en later van Rens van Benthem deed ook het net niet bollen. De tijd begon te dringen, wilde Sportclub nog een bevredigend resultaat uit het vuur spelen dan zou het nog een extra tandje bij moeten zetten.

Dit lukte wonderbaarlijk, het was Yoran Popovic die de ban brak. Zijn treffer gaf Sportclub Genemuiden net die extra boost die het nodig had. Het leek er weer in te geloven en de jacht op de aansluitingstreffer werd ingezet. Na de eerste treffer, volgde nummer twee zeven minuten later. Arend van de Wetering was de maker. Een kleine 10 minuten later liet hij opnieuw van zich horen, de 3e treffer kwam ook van zijn voet en zorgde ervoor dat Sportclub langszij kwam.

De tijd die nog restte was onvoldoende om de volledige drie punten mee naar huis te nemen, dit zou misschien ook te veel van het goede zijn geweest.

WV-HEDW – SC Genemuiden 3-3 (3-0).

Scheidsrechter: Dhr. T.J. Visscher
Assistent-scheidsrechter: Dhr. N. Beloglazovs
Assistent-scheidsrechter: Dhr. A.H. van Bruggen

Scoreverloop: 10. Tim Correia 1-0, 26. Tim Correia 2-0, 30. Ashraf Azzouz 3-0 (penalty), 72. Yoran Popovic 3-1, 78. Arend van de Wetering 2-3, 88. Arend van de Wetering 3-3.

Toeschouwers: 150.

Gele kaart: 40. Mick van Moerkerk (WV-HEDW), 34. Rens van Benthem, 63. Noureddine Boutzmar, 69. Arend van de Wetering, 90+4. Bart Jan Brouwer.

Opstelling WV-HEDW: Sven van Es, Sureyo Macrander, Nick Lammers, Steven Knijnenburg, Yamino Macrander (72. Janyro Purperhart), Jordy Dijkhuizen, Jack van Moerkerk (78. Dylan Cardol), Ashraf Azzouz, Tim Correia, Roy van Essen (72. Roan Mulder), Mick van Moerkerk

Opstelling Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Matthias Breman (61. Rick Doorn), Bart Jan Brouwer, Jur van Dalfsen (39. Thijs Dekker), Noureddine Boutzamar, Nick Buitink (46. Sijmon Eenkhoorn), Rens van Benthem, Yoran Popovic, Osama Ben Kaddour.